POZIV NA 19.GLJIVARSKI VIKEND

u nedjelju,  30.09.2012.

 

Planinarsko društvo „Strilež“ Crikvenica devetnaesti put organizira tradicionalnu akciju „Gljivarski vikend“, na području  Lukova ( oko 870 m n/m).

 

 

Program:

Od 9 do 9,30 okupljanje sudionika, uz piće dobrodošlice,  ispred lovačkog doma Vepar u Lukovu.

Bonovi za ručak prodaju se ujutro, kod prijave, po cijeni od 25 kn. Svaki sudionik dobit će pravilnik o branju gljiva.

Nakon pozdrava učesnicima, u 10 sati je polazak na branje gljiva  okolnom   šumom ( u pratnji članova Strileža,  ili samostalno)  ili na planinarski uspon na Zagradski vrh , 1 187m (1:15 sat, u jednom smjeru) , a samo u slučaju povoljnih vremenskih prilika i na Viševicu 1 428m ( 2:30 sata u jednom smjeru).

Kod branja gljiva, treba se strogo pridržavati pravilnika o branju!

Do 13,30 sati ponovo okupljanje učesnika ispred lovačkog doma Vepar, gdje će se izložioti prikupljene gljive uz tumačenje predstavnika gljivarske udruge Ožujka. Gljive će se razvrstati na jestive i nejestive.

Za najmlađe, u Lovačkom domu će biti bojice i bojanke na temu gljiva!

Nakon ručka, zabava i ples uz muziku!

Svi učesnici sudjeluju na vlastitu odgovornost, a preporuča se standardna planinarska oprema.

 

Veselimo se našem zajedničkom druženju!

Uz planinarski pozdrav,

Za Izvršni odbor PD Strilež                                                                                                                                                                          Tanja Malovoz, predsjednica društva.


Program (samo za članove) :

  • U 8,00 sati:  Polazak sa autobusne stanice u Crikvenici . Autobus prolazi kroz Selce i autob. stanice u Novom V.

Cijena prijevoza autobusom za članove društva i prethodno prijavljene je 20 kn . Uplate na sastancima društva Strilež  ili kod Marine Župan u Crikvenica turistu do popunjenja mjesta.

 

  • Od 9 do 9,30 okupljanje sudionika, uz piće dobrodošlice,  ispred lovačkog doma Vepar u Lukovu.

Bonovi za ručak prodaju se ujutro, kod prijave, po cijeni od 25 kn. Svaki sudionik dobit će pravilnik o branju gljiva.

 

  • U 10 sati , pozdrav učesnicima i polazak na branje gljiva  okolnom   šumom – u pratnji ili samostalno,  ili na planinarski uspon na Zagradski vrh , 1 187m (1:15 sat, u jednom smjeru) , a samo u slučaju povoljnih vremenskih prilika i na Viševicu 1 428m ( 2 do 2:30 sata u jednom smjeru)
  • Do 13,30 sati ponovo okupljanje učesnika ispred lovačkog doma Vepar, izlaganje prikupljenih gljiva, predavanje gljivarske udruge Ožujka i upoznavanje učesnika sa jestivim i nejestivim gljivama.
  • Za najmlađe, bojanke na temu gljiva!
  • Ručak i druženje učesnika uz živu muziku

Obavijest: Radovi na cesti Lič – Lukovo

 

Prilaz moguć od Bribira i Novog bez obzira što su svi smjerokazi prekriženi !

Evo najtočnije informacije: sa strane Liča, autom se još nekako i može proći , ali samo vikendom kad nema radnika, a autobusom baš nikako.

27.09.2012.


 

Osobnom prijavom, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promijene plana .