USPON NA STRILEŽ (1369m)

Polazak iz Crikvenice: 7:30 sati, osobnim automobilima (nadoknada za prijevoz  za vozače iznosi 2kn/km, dijeli se na svih u automobilu); okupljanje kod Inine benzinske na obali.  Vozimo se prema Bribiru i Ravnom.

OPIS: Vozila ostavljamo kod Vagabundine kolibe i krećemo  asfaltiranom cestom do  desnog skretanja na bijeli put. Markiranim putem krećemo prema Viševici i Striležu do sedla u trajanju od nekih sat i pol vremena. Na sedlu krećemo desnim krakom prateći prorijeđene markacije do hrpta kojim se krećemo 15-min da bi stigli na sam vrh. Iako neznačajno niži od Viševice (nalazi se na 1381m), vrh nije pregledan i zanimljiv poput poznatijeg i razvikanijeg susjeda. Spuštamo se rijetkom šumom preko grebena  do drugog, nižeg vrha Strileža na 1369 m gdje se nalazi upisna kutija s pečatom vrha. Povratak  je drugom stranom Strileža, nešto strmijom u početku, kasnije blagom i pristupačnom stazom do križanja putova na cesti za Maševo. 20-ak minuta hoda predviđeno je asfaltiranom cestom do ishodišta.

Zahtjevnost izleta: tehnički nezahtjevno, kondicijski nezahtjevno

Vrijeme hoda: Kretati bi se trebali u pravilu nekih 4 i pol sata.  Prelazi se 500 metara visinske razlike.

Okrijepa : iz ruksaka, uz dovoljnu količinu tekućine za piti. Po završetku hoda , pauza za okrijepu u Vagabundinoj kolibi.

Oprema: uobičajena planinarska oprema  

Povratak bi bio u ranijim poslijepodnevnim satima

Napomena: ovisno o vremenskim prilikama  moguć je otkaz/odgoda  izleta

Vodič: Irena Vretovski, prijave: Viber grupa Strilež prijave

Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promjene plana ili potpuno otkazivanje