Program izleta za članove PD Strilež

Slavnik (1028 m), Velika Plešivica (908 m), Grmada (998 m)

nedjelja, 30.04.2023.g.

Prijevoz: poseban autobus, cijena 13 € po osobi

Polazak: iz Crikvenice u 8 h (autobusna stanica) preko Rupe i Markovščine do Skadanščine. Povratak oko 19 h.

Slavnik je gorsko područje slovenske Ćićarije s najvišim istoimenim vrhom. Do 850 m visine Slavnik je obrastao  šumom, a iznad toga je travnati greben. Slavnik pruža jedan od najljepših pogleda u regiji, po lijepom vremenu s vrha možemo vidjeti Nanos, Vremščicu, Snežnik,  Učku, more , Alpe. Sa Grmade se dobro vidi tršćanski zaljev.

Plan:U 9.30 h krećemo sa parkirališta (550 m) do sela. Izlaskom iz sela, nakon stotinjak metara doći ćemo do raskrižja puteva: lijevo –Velika Plešivica i Slavnik (3,5 h)- Grupa A, a ravno: Slavnik i Grmada (2 h)- Grupa B. Nastavljamo šumskom cestom, a potom se ulazi na planinarsku stazu koja vodi kroz šumu. Svi ćemo se naći u dobro opremljenom Planinarskom domu Tumova koča ispod samog vrha Slavnika gdje možemo ručati po vlastitom izboru. Vraćamo se zajedno do Skadanščine (1.5 h).

Težina: tehnički i kondicijski ne zahtjevna staza
Trajanje: Grupa A: 5 sati hoda , Grupa B: 3.5 sata hoda

Oprema:planinarski štapovi, čvrste gojzerice, rezervna odjeća i obuća

Piće i hrana: iz ruksaka i/ili u Planinarskom dom Tumova koča na Slavniku.

Prijave: PD Strilež – prijave (viber), 

             Uplate na žiro račun PD Strilež, ili najkasnije u četvrtak 27.4. u uredu od 19 do 19.30

VodičIrena Vretovski (mob 0981671969)

Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča. Vodič zadržava pravo promjene satnice i rute ovisno o okolnostima. Opremu prilagoditi vremenu i godišnjem dobu.Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.