ZAGORJE

 

27.09.2014. i 28.09.2014.g.

Subota i nedjelja

 

 

Polazak: u Subotu, 27.09.2014.

  • sa Trga bana Jelačića, Rijeka u 04:45
  • autobusna stanica na magistrali u Šmriki u 05:10
  • autobusna stanica u Crikvenici u 05:30 sati

 

Prijevoz: AUTOBUSOM

Težina staze: lagana

 

Opis puta subota:

  • Zajednički:

Obilazak etnografskog muzeja na otvorenom „Staro Selo“ Kumrovec sa vodičem (oko 2h), obilazak dvorca Veliki Tabor sa vodičem (oko 1:30h), obilazak Muzeja krapinskih neandertalaca sa vodičem (oko 2 h), obilazak dvorca Trakošćan sa vodičem (oko 2h)

  • B grupa: šetnja po okolici dvorca (oko 1-1:30 h) i odlazak autobusom do Filićevog doma
  • A grupa: uspon po planinarskoj stazi od Trakošćana do Filićevog doma na Ravnoj Gori (HPO)(oko 2 h)

 

Spavanje je u višekrevetnim sobama u Filićevom domu. Planinarski dom je opremljen vodom, strujom, sanitarnim čvorovima, tuševima. Dom ima jastuke i deke (tko želi, 17 kuna je posteljina), ali zbog komfora možete uzeti i svoju vreću za spavanje. U prizemlju se nalazi restoran gdje ćemo večerati.

 

Opis puta nedjelja:

Buđenje u 7:00, polazak u 8:00 autobusom prema Ivancu.

  • B grupa: ide u obilazak Ivanečke obilaznice u trajanju 2-3 sata hoda. Nakon toga autobusom odlazak u selo Lobor na južnoj strani Ivančice gdje se nalazi poučna staza kroz šumu čiji obilazak traje oko 1 sat. Tu se nalazi arheološki lokalitet i svetište – Majka Božja Gorska.
  • A grupa: uspon na Ivančicu (HPO) iz sela Prigorec, pauza u Pasarićevoj kući (dom na vrhu Ivančice). Nakon pauze nastavljamo u smjeru Oštrcgrada (HPO) i spuštamo se u Lobor gdje je B grupa. Ukupno oko 5 sati hoda.
  • Zajednički: vožnja autobusom do Marije Bistrice uz pauzu (oko 2 h) i individualni obilazak mjesta i Svetišta

 

 

Cijena izleta iznosi 400 kn. U cijenu je uključeno: prijevoz, ulaznice u Kumrovec, Veliki Tabor, Muzej neandertalca, Trakošćan, vodiči po dvorcima i muzejima, večera, spavanje. Ako vam je previše odjednom platiti, moja preporuka za plaćanje je da 200,00 kn uplatite prilikom prijave kao akontaciju i još 200,00 kn prije izleta (do 23.09.). Prijave i uplate možete izvršiti na sastancima Strileža ili kako bi olakšao planinarima koji nisu iz Crikvenice uplatom na račun u Erste banci prema podacima:

 

IBAN: HR1524020063206164620 (Marin Dukić)

Model i poziv na broj: „HR00 – VAŠ OIB“ (preporuka)

Opis plaćanja: „Zagorje – VAŠE IME i PREZIME“ (obavezno)

 

Račun za uplatu ćete dobiti na sastanku društva ili u autobusu.

 

 

 

 

 

Ne zaboravite:

Štapovi za hodanje, zaštita od sunca (zavisno o prognozi – i od kiše), lampa (sa napunjenim baterijama), osobna, planinarska i zdravstvena iskaznica (osim zbog zdravlja, sadrži OIB vezan za uplate preko banke), fotoaparat J i dobra volja.

 

Povratak u Crikvenicu:

U noćnim satima.

 

Vodič: Marin Dukić

Kontakt: 095 903 9660, pd.strilez@gmail.com ili Facebook

 

Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča. Vodič zadržava pravo promjene satnice i rute ovisno o okolnostima. Opremu prilagoditi vremenu i godišnjem dobu. Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.