Pozivamo planinare u dobroj fizičkoj kondiciji i sa opremom za kretanje u snježnim uvjetima u nedjelju na Ravno, kod Vagabundine kolibe, do 9:15 sati ujutro,  gdje će vas dočekati  piće dobrodošlice.

Polazak u 9:30h!

Skretanje s glavne ceste na  stazu je na raskršću udaljenom oko 700 m od Vagabundine kolibe u smjeru Liča.. Za  5 i pol km i  564 m visinske razlike uspona do vrha Viševice (1428 m)  potrebno  je oko 2 i pol sata.

Preporuča se uspon i povratak istom stazom, bez uspona na vrh Strileža!

Za one kojima je uspon na Viševicu pretežak/predug, organizirat ćemo šetnju šumskim cestama po Ravnu s usponom na Utihovo , 916 m.

Potražite u svojoj arhivi  kartončiće pohoda , a ovjera će biti iza 12 sati u Vagabundu!

Bonovi za ručak kupuju se ujutro prije pohoda u Vagabundinoj kolibi. U ponudi su: Maneštra s kobasicom 6,80 €, Maneštra od gljiva s tjesteninom i kiselim vrhnjem  5,50 € , Gulaš od divljači s palentom 14,90 €, Krompir gulaš   8 €,

Kolač od zobi miješan s jabukom (sistem baklave) 3,20 €  

U koliko nam se vrati zima i padne snijeg:  Službe za zimsko održavanje cesta  prioritetno održavaju prohodnom cestu od Bribira do Lukova i Ravna. Cestovni odvojak od ceste Novi Vinodolski – Jasenak na Pletenu za Ravno se ne čisti od snijega!

Svi učesnici sudjeluju na vlastitu odgovornost.

 Oprema za uspone po zasnježenim i ledenim terenima je obavezna!

Planinare  vode vodiči SPV Rijeka i PD Strilež

Vodiči imaju pravo isključiti iz pohoda neadekvatno opremljene planinare!

Veselimo se  zajedničkom druženju!

Izvršni odbor PD Strilež, Crikvenica