27. po redu ZIMSKI USPON NA VIŠEVICU

u nedjelju, 17.siječnja 2021.g. samo za  članove PD Strilež!

Pravi zimski uvjeti puni snijega zavladali su planinama u okolici, a zbog poznatih ograničenja, PD Strilež nije u mogućnosti održati zimski uspon na Viševicu na uobičajeni način.

Ipak, sa željom da se tradicija ne prekida, očekujemo  iskusne planinare u dobroj fizičkoj kondiciji i sa svom opremom za kretanje u snježnim i zaleđenim uvjetima (krplje i dereze) u nedjelju na Ravnu do 9 sati ujutro. Uspon će biti izazovan i niti najmanje lagan od pl.doma Vagabundine kolibe na Ravnu (864mnm)   do vrha Viševice (1428 mnm). Inače je za  5 i pol km i  564 m visinske razlike uspona potrebno 2 i pol sata, ali u nedjelju će trebati i više vremena.

Važne napomene za vozače: Službe za zimsko održavanje cesta  prioritetno održavaju prohodnom cestu od Bribira do Lukova i Ravna. Cestovni odvojak od ceste Novi Vinodolski – Jasenak na Pletenu za Ravno se ne čisti od snijega! Na Ravnu je cesta sužena i ima mogućnosti za parkiranje manjeg broja automobila.

Svi učesnici sudjeluju na vlastitu odgovornost, a oprema za uspone po zasnježenim i ledenim terenima je obavezna! Na stazi nema dežurstava članova Strileža niti HGSS-a!

 Izvršni odbor PD Strilež