LOGO - PD Strilež

image0011PLANINARSKO DRUŠTVO STRILEŽ

CRIKVENICA

P O Z I V   NA

22. Zimski uspon na Viševicu

Planinarsko društvo Strilež Crikvenica održava 22. po redu

ZIMSKI USPON NA VIŠEVICU u nedjelju, 17.siječnja 2016.g.

 

Staza ćebitiotvorenaod9:30 do 15 sati , avodiodpl.domaVagabundinekolibenaRavnu (864mnm),   dovrhaViševice (1428 mnm). Skretanje s glavne ceste na stazu je na raskršću udaljenom oko 700 m od Vagabundine kolibe u smjeru Liča. Na stazi dužine oko 5 i pol km i 564 m visinske razlike (uspon traje oko 2 i pol sata) , bit će organizirano dežurstvo naših članova kao i članova GSS-a stanica Rijeka. Preporuča se uspon i povratak istom stazom, bez uspona na vrh Strileža, koji se ne osigurava!!

Kotizacija za sudjelovanje na Usponu iznosi 10 kn ,za pokriće troškova pohoda.

 

Prije početka pohoda, svi sudionici će biti ugošćeni kod Vagabundine kolibe vrućim čajem i pićem dobrodošlice.Na vrhu Viševice bit će pečat za ovjeru Zimskog uspona, a podjela priznanja planinarskim društvima bit će na kraju pohoda u Vagabundu.

U Vagabundinoj kolibi nudi se tradicionalno dobar izbor jela po popularnim cijenama.

 

Molimo vas , javite nam okvirni broj vaših članova koji su zainteresirani za dolazak na Uspon i za ručak u Vagabundu, kako bi se što bolje pripremili.

 

Važne napomene: Hrvatske ceste prioritetno čiste cestu od snijega od Bribira do Lukova i Ravna. Ostali cestovni prilazi – od Liča i od ceste Novi Vinodolski – Jasenak , mogu biti neočišćeni. U slučaju prevelikog snijega i neočišćenih cesta, pohod se neće moći održati! Stoga preporučamo kontaktirajte nas ili provjerite stanje prometnica kod Hrvatskih cesta!

 

Sve dodatne informacije možete dobiti na mob. 091-250- 9878 Tanja Malovoz

 

Svi učesnici sudjeluju na vlastitu odgovornost, a oprema za uspone po zasnježenim terenima je obavezna!

 

Veselimo se našem zajedničkom druženju!

Uz planinarski pozdrav,

Za Izvršni odbor PD Strilež                                                                                                                                                                                        Tanja Malovoz, predsjednica društva:

 

 

P.Preradovića 1,   p.p. 21, 51260 CRIKVENICA

e-mail pd.strilez@gmail.com ili info@pd-strilez.hr