Povodom 111-te godišnjice /15. XII 1902./ polaska vlaka uskotračnom željezničkom prugom – PARENZANOM od Buja do Poreča, Turistička zajednica grada Buja organizira pješačko-biciklistički pohod od Buja do Grožnjana i natrag, obnovljenom trasom Parenzane:

 

                      N E D J E LJ A,  16 – XII – 2012.

 

Start je u 10:00 sati ispred zgrade stare željezničke postaje na Stanici u Bujama.

Okrijepa uz trasu osigurana za sve učesnike.Ne propustite pohod koji slavi prošlost i sadašnjost Parenzane, jedinstvene europske staze zdravlja i prijateljstva!

—————————————————————————————————————

 

Pohod je 16. 12. 2012. polazi se sa bivše željezničke postaje Buje točno u 10, 00 h. pohod je od Buja do Grožnjana.  Buje-Grožnjan ima hoda oko    1: 50′ h. Ide se trasom željezničke pruge. Trasa (staza) nije teška ali je podloga tvrda – makadam. U Grožnjanu ćemo se odmoriti 1- 1,30 ‘ h. Tu će se moći pojesti vojnički grah koji je prošle godine bio 30,00 kn

Grupa A: Povratak u Buje ćemo imati planinarskom stazom – IPP-om( Istarski planinarski put), gdje se nalazi kontrolna točka KT 4 Triban. (Ako netko želi može kupiti vodič i dnevnik IPP-a po cijeni od 30,00 kn. Istarski pl. put je dug 180 km, počinje u Umagu ide preko Buja, Grožnjana, Oprtlja, pored Buzeta, zatim preko Ćićarije, masiva Učka, prolazi pored Labina, Skitača i do Crne punte kod Koromačnog. Ugodan je za obilaziti u jesen i proljeće.)

Grupa B:  Za one koji ne žele  hodati natrag do Buja – povrat  autobusom koji bi došao u Grožnjan.  Buje – Grožnjan cestom je 7 km.

Grupa C :  Šetnja po Bujama ,  busom do Grožnjana i tu čekaju pješake.

 

Kontakt za PD Čićarija, Buje: Milivoj Topić 0917258917

————————————————————————————————————————————–

PLANINARSKO DRUŠTVO «STRILEŽ» organizira za svoje članove izlet

                 

Polazak: 7:30 sati , autobusna stanica u Crikvenici

Prijevoz: organiziran, ako bude dovoljno zainteresiranih