PD Strilež Crikvenica za svoje članove organizira izlet

                     Nedjelja, 22.03.2015.g.        STAZA 7 SLAPOVA

slap

Polazak: u 7:30 sati s autobusne stanice u Crikvenici. Prijevoz autobusom. Vožnja do Buzeta gdje nas čeka lokalni vodič.

A grupa -pješačka tura od Buzeta uz rijeku Mirnu. Obilazak Staze 7 slapova  do sela Kotli. Povratak kružnom stazom do Buzeta. Trajanje ture oko 6 sati. Nezahtjevan markirani planinarski put, klisko obzirom da se hoda uz vodu.

B grupa – autobusom iz Buzeta do Huma, Alejom glagoljaša. Obilazak Huma, najmanjeg grada na svijetu. Sa ceste prema Humu pješice se spušta oko 2 km prema selu Kotli gdje će se sresti s A grupom. Obilazak mlina i slapa. Nakon zajedničkog odmora povratak do autobusa.  Hoda se asfaltnom cestom.  Tko želi može nastaviti pješke prema Buzetu s A grupom, oko 2 sata hoda.

Kotli su nekada bili gospodarski najjače selo na Humštini s nadaleko poznatim mlinarima i krojačima. Tamošnji mlin još uvijek odolijeva vremenu. Danas su Kotli zaštićena ruralna sredina. Kroz selo protječe rijeka Mirna, padajući u slapovima preko stijena, dubeći u kamenu kotlaste udubine po kojima je selo dobilo ime.

Oprema: čvrste gojzerice, moguće da po stazi bude blata , odjeća u skladu s vremenskim uvjetima, zaštita od kiše, sunca i vjetra.

Nakon pješačenja ručak u konobi Volte:  maneštra 30 kn, fuži ili njoki s gulašom 45 kn

Cijena prijevoza 80 kn. Uplate na sastancima društva do popunjenja mjesta.

Vodič: Marijana Mužević 099-237-6266

Prijave na sastancima društva četvrtkom. Svaki učesnik sudjeluje u pohodu na vlastitu odgovornost, s tim da su članovi HPS osigurani putem saveza (uz uvjet plaćene članarine za tekuću godinu).   Organizator zadržava pravo promjene u slučaju nepredviđenih okolnosti.