PD Strilež Crikvenica za svoje članove organizira dvodnevni izlet

21.-22.1.2017.g.

KALNIK (VRANILAC 643 m)  I VINCEKOV POHOD

Subota 21.1.

Polazak: 6:45 sati sa autobusne stanice u Novome , u 7:00 iz Crikvenice.

Prijevoz autobusom uz jednu pauzu na autoputu do Kalnika. Vožnja traje oko 3 i pol sata.

Autobusom dolazimo do planinarskog doma Kalnik, odnosno 1 km prije doma ako bi bilo snijega na cesti (uspon ceste je na tom dijelu 18%). U domu se može dobiti sva ugostiteljska ponuda.

Od planinarskog doma do vrha može se stići na nekoliko načina, a najjednostavniji je uspon strmom uskom cestom koja vodi do odašiljača  gdje se pred kraj strmo uzbrdo odvaja staza na sam vrh. Od doma do vrha stiže se za najviše pola sata. Žig vrha zabetoniran je na vršnoj stijeni s njezine južne strane. Upisna knjiga se nalazi u metalnoj kutiji nasuprot žigu u usjeku.

Nakon završetka planinarenja, slijedi vožnja od oko sat i pol  autobusom do odredišta, odnosno do toplica u Sv.Martinu na Muri i smještaj u apartmane. Cijena je za Family apartman (4+1) 448,00 kn za apartman + boravišna pristojba po osobi. Slobodno vrijeme za kupanje (ulaznica je u cijeni smještaja)

Nedjelja 22.1.   

*   19.VINCEKOV POHOD

Planinarsko društvo „Bundek“ iz Murskog Središća organizira tradicionalni zimski 19.  po redu Vincekov pohod u nedjelju, 22. 01.2017.

Start je između 8.00 i 9.00 sati u Toplicama Sv.Martin, na parkiralištu Toplica.
Pohod se organizira  po međimurskim bregima i to po svakom vremenu sa ciljem obilježavanja  Dana svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odnosno 22. siječnja "službeni" početak vegetativnog ciklusa vinove loze i obično si toga dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu.  Pohod je po vinorodnim brežuljcima od kojih  niti jedan nije viši od 300 metara. Petnaestak kilometara  prijeđe se za 4-5 sati ,  pokraj mnogih stajanki i odmorišta.    Put započinje u Toplicama i nastavlja se preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka ,  Baloga i Bundeka. Nakon  nekoliko usputnih stajanki u bregovitom dijelu (na nekima od njih  bit će tradicionalan Vincekov obred), kreće se  prema Murskom Središću.  Spuštamo se u ravničarski dio i potrebna su  još 2 km  do sportske dvorane u kojoj je kraj hodanja,  a početak planinarske veselice uz glazbu, jelo i piće (grah, hrenovke, kobasice) . Hrana i piće nisu uključeni u startninu.

Startnina :15 kn (djeca  ne plaćaju) za simboličan poklon ( iznenađenje), kontrolni kartončić (potvrdi se na cilju u dvorani) , kruh sa slaninama i žestie na startu. Listić startnine na kraju u dvorani potrebno je priložiti za pečat u kontrolnom kartončiću.

Svaki sudionik za 10. ili 15. Vincekov pohod dobiva nagradu.

DSC07897

Polazak kući: u poslijepodnevnim satima iz Murskog Središća , 16:30 ili 17 sati.

Oprema: uobičajena oprema za planinarenje (i kupanje u bazenima)

Cijenu od 330 kuna za prijevoz i smještaj plaća se na sastancima društva do popunjenja autobusa i rezerviranih apartmana.

 

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta.