Staze za Pješačenjem do zdravlja, nedjelja 25.03.2018.g.

 

OTKAZAN IZLET NA PLITVIČKA JEZERA I OŠTRI MEDVJEĐAK!

 

Polazak: u nedjelju, 25.03.2018. sa autobusne stanice u Crikvenici u 9:00 sati. Iz Bribira u 9:15.

Prijevoz: osobnim automobilima

Težina staze: nezahtjevna planinarska tura , uz dozu opreza po kamenjaru

Vrijeme hoda: oko 3 sata    

 

 

IMG_20180311_162725

Opis puta:

Automobilima se vozimo do centra Bribira. Cesta iz pravca Jadranske magistrale za Bribir je zatvorena! Voziti obilazno, ili cestom za Grižane, ili preko Novoga.  Parkiranje u centru ili kod igrališta.

Krećemo uskom asfaltnom cestom uz stare hale nekadašnje Viševice, penjemo se do Podskoči , pa markiranom planinarskom stazom (PP) po građenoj stazi. Kratko nastavljamo Stazom Litica do vidikovca Slipica , a nakon  pauze nastavljamo stazom litica u smjeru Novoga. Ako bude zainteresiranih, prije odvojka staze za  Duješin, može se produžiti još deset minuta  do razglednih stijena sa križom.

Iznad Duješina, odvajamo se od staze litica i spuštamo natrag prema Duješinu. Od tuda se kroz šumu, po nemarkiranoj stazi vraćamo u centar Bribira. U šumi ćemo potražiti napuštenu kapelicu sv.Magdalene.

Staza litica prolazi primorskim kršem i planinskim livadama ravnomjerno krivudajući po rubu litice, što stazu čini vrlo zanimljivom i nenapornom za savladavanje, a uspon i silazak će biti po starim građenim stazama.

Težina: nezahtjevna staza, većim dijelom markirana, uspona oko 300 m, dužina 7,5 km

Ne zaboravite: Gojzerice, štapovi za hodanje, zaštita od od kiše, okrjepa iz ruksaka

 

Prrisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča. Vodič zadržava pravo promjene satnice i rute ovisno o okolnostima. Opremu prilagoditi vremenu i godišnjem dobu. Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.