Program izleta za PD Strilež

BEGUNJŠČICA 2 060m

subota-nedjelja, 11-12.8.2018.g.

Begunjščica

Polazak u subotu 11.8.2018.. u 5 sati iz Novog Vinodolskog , u 5:15 sati iz Crikvenice, prijevoz osobnim automobilima. Vozačima se nadoknađuje trošak goriva i vinjete. Vožnja do Ljubelja traje oko 3 sata (po potrebi jedna pauza na putu) , ali zbog gužvi može trajati i duže.

Subota: Pješačenje od parkirališta na Ljubelju do Roblekovog doma (1657 m) i noćenje. Hoda se oko 4 sata.

Nedjelja: uspon na Begunjščicu i povratak u Ljubelj. Ukupno uspona 1000 m.

Tura će se proći kružno – u jednom smjeru preko Zelenice, a u drugom „čez Preval“.  Staze prolaze različitim terenima – od šume, klekovine, sipara, a mjestimično su zahtjevne s postavljenim sajlama.

Više opisa na  http://www.hribi.net/gora/begunjscica/11/52 (Ljubelj-čez Zelenico-Begunjščica i Ljubelj – čez Preval – Begunjščica)

Prijave sa uplatom  10€ za noćenje kod Irene Vretovski do nedjelje . Dom je opskrbljen hranom, a preporučaju korištenje vlastite posteljine ili  vreće za spavanje.

Obavezno ponijeti osobnu i planinarsku iskaznicu!

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promijene plana .