GOLTE I KOPITNIK, CELJE  20-21.10.2018.

Subota 20.10.

Polazak iz  Crikvenice sa autobusne stanice, posebnim autobusom u 6,30 sati . Ukrcaj na usputnim stanicama. Nastavak puta  preko Rupe, Ilirske Bistrice i od Postojne autoputom . Do Mozirja pa Radegunde ima više od 3 sata vožnje, a pauza će biti u Lomu .

U Žekovec stižemo oko 10,30 sati i tu nas čeka lokalni vodič celjskog planinarskog društva. Žičarom (povratna karta je 9 € ) penjemo se na poznato skijalište na Goltama. Do Mozirske koče, 1356 m nv. je oko 15 minuta hoda. Nakon prijave i kratke pauze,  prema  dogovoru moguć je obilazak najvišeg  vrha Boskovca, 1587 m nv  ili Smrekovca , 1577 m , ili Medvednjaka, 1573 m – dogovor s vodičem na licu mjesta. Po povratku, večera u  Mozirskoj koči i spavanje.

 

B Grupa – ima na izbor šetnju uređenim stazama ( https://golte.si/hr/summer/ )

   

Cijena  za večeru, spavanje i doručak  je 25 € (obavezno ponijeti planinarsku iskaznicu!)

Nedjelja 21.10.

Drugi dan  ranije ustajanje, doručak u 7 sati.  U 8 sati napuštamo Koču, spuštamo se žičarom i vozimo  do 40 km udaljenog  Celja. Obilazak Celjskog starog grada . Ulaznica je 4€, a stari grad je otvoren od 9 do 18 sati.

Po završetku  obilaska,  vozimo se do Šmarjete pri Rimskih Toplicah  gdje počinje planinarski uspon  na Kopitnik, 910 m nv. U nešto više od dva sata treba prijeći oko 700 m visinske razlike. Na putu je i Koča na Kopitniku (865m) pa tko ne želi, ne mora ići do samog vrha koji je stjenovit i osiguran.

Rimske Toplice (Šmarjeta) - Kopitnik (skozi Lurd) - Slika - 190825 Na vrhu Kopitnika.Kopitnik 910 m  (Izvor foto: hribi.net)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slijedi spust do planinskega doma Gore, 786 m nv, gdje bi napravili dužu pauzu za ručak.  „Enolončnice“ su oko 4 i pol eura (pileća obara, ričet, gulaš s palentom).

Povratak kući magistralnom cestom za Kočevje i Delnice             

Vodič: Janez Oman,  telef.  +386 (0)41 494 530

Prijevoz: cijena prijevoza ovisi o broju prijavljenih članova,  200 kn.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.