PD Strilež poziva  članove u nedjelju 15.9.2019. na izlet

Sušec (846m) i Japica (509 m)  HPO vrhovi

nedjelja 15.09.2019.

Polazak: u 6:30 h
Mjesto polaska: Crikvenica, autobusna stanica – prijevoz posebnim autobusom (prema dogovoru moguć je ukrcaj u Novome i Selcu na magistarli)

Vozimo se  oko 2 i pol sata (uz kraću pauzu za kavu u Vukovoj Gorici) do Podgore Krapinske , a kod nogometnog igrališta se iskrcavamo i tu ostaje bus.

 

Kažu da je najljepši  uspon na strmu Strahinjčicu iz Podgore preko Jelenskih pećina jer je uspon ujednačenom strminom, a traje oko 1 i pol sat. Od planinarske kuće (na 615 m) do vrha stiže se za 40 minuta uspona, preko vidikovca na stijeni Dedek. Najviši vrh Strahinjščice je Sušec, 846 m.  To je KT HPO-a i nije osobito atraktivan jer ne pruža vidik. Metalni žig je na stupiću udaljenom 3 metra od stabla sa oznakom vrha. Povratak do busa stazom po izboru vodiča.

 

 

Oko 15 sati trebali bi krenuti dalje autobusom za Klanjec. Nakon vožnje od 45 minuta, stižemo u Klanjec gdje počinje uspon. Japica je jedini vrh Cesargradske gore. Na samome vrhu stoji telekomunikacijski stup. Cesargradska je gora površinom najmanja hrvatska gora: s jednog se njezina kraja na drugi može doći za manje od dva sata hoda, a za šetnju duž hrpta ne treba ni pola sata. Markacije počinju kod galerije Antuna Augustinčića i župne crkve, a uspon traje malo više od pola sata. Malo makadamom, pa  kroz zaselak, i kroz šumu , slijedeći šumsku cestu,  stiže se do vrha. Vrh je označen natpisom na ruševnoj kući. Nedaleko kuće je klupa , a pored nje je ugrađena čelična cijev, na čijem vrhu je zavaren žig. S vrha se ne pružaju gotovo nikakvi vidici. Povratak istom stazom.

Za one koji ne žele ići na ovaj vrh, preporučam obizak Augustinčićeve galerije (otvorena do 17 sati)

 

 

 

Trajanje hoda:  4,5 do 5  sati hoda za Sušec + 1:15 sat za Japicu

Povratak: oko 18 sati  polazak prema Crikvenici


Oprema: Osnovna planinarska oprema.
Napomena: Hrana i piće iz ruksaka!

Cijena prijevoza odredit će se prema broju prijavljenih članova.

Konačni dogovor oko odlaska na sastanku u četvrtak.

Izlet organizira: Tanja Malovoz ,

                            vodič u Krapini iz HPD Strahinjčica

 

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke I tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa

izletu na vlastitu odgovornost. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti,moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta.