Staza Litica

 

nedjelja 23.04.2017.g.

 

 

Polazak: u nedjelju, 23.04.2017. sa autobusne stanice u Crikvenici u 8:00 sati

 

Prijevoz: osobnim automobilima

Težina staze: lagana planinarska tura bez većih varijacija u savladavanju nadmorske visine

Duljina ture: oko 15 km

Vrijeme obilaska: oko 6 sati (doma smo pa ne žurimo)   

Opis puta:

Automobilima se vozimo u smjeru Triblja do sela Janjevalj. Tamo ostavljamo jedan ili dva automobila (ovisno o broju sudionika), a zatim se svi zajedno vozimo do vidikovca Slipica iznad Bribira.

Na vidikovcu počinje naš pohod. Nastavljamo po markiranoj Stazi Litica u smjeru Grižana i dalje Triblja. Putem ćemo obići mnoge atraktivne vidikovce koji pružaju pogled na Vinodolsku dolinu, Krk i Velebitski kanal.

Staza prolazi primorskim kršem i planinskim livadama pritom ravnomjerno krivudajući po rubu litice, što stazu čini vrlo zanimljivom i laganom za savladavanje. Stazu ćemo pratiti sve do kamenog masiva Kozak koji se izdiže iznad Triblja. Tu je pristupni put kojim ćemo se spustiti do automobila u Janjevalju. Šoferi odlaze automobilima koje smo tu ostavili po one na vidikovac Slipica i nakon toga idemo svi zajedno na pivu 😊

 

Ne zaboravite:

Štapovi za hodanje, zaštita od sunca (ovisno o prognozi – i od kiše), planinarska i zdravstvena iskaznica, fotoaparat J i dobra volja, okrjepa iz ruksaka

Vodič: Marin Dukić

Kontakt: 095 903 9660, pd.strilez@gmail.com ili Facebook

 

 Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča. Vodič zadržava pravo promjene satnice i rute ovisno o okolnostima. Opremu prilagoditi vremenu i godišnjem dobu. Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

 


Screen Shot 04-15-17 at 06

 

Zeleno je označen put koji ćemo prijeći