PD Strilež Crikvenica za svoje članove organizira izlet

USPON NA MEDVIĐAK , 1027m (HPO vrh) u nedjelju, 21.6.2020.

4.planinarski izlet za OPŠ

Povodom 35. godišnjice društva, ovaj pohod organizira se u spomen prvog organiziranog uspona  Planinarskog društva Strilež

Okupljanje u  Crikvenici: kod Inine benzinske na obali

Polazak : iz Crikvenice u 7:30 sati – prijevoz osobnim automobilima Photobucket; okupljanje u Antovu do 8 sati                

Prijevoz osobnim automobilima prema dogovoru između polaznika – preporuka je koristiti što manje automobila zbog ograničenog prostora za parkiranje u Antovu.

Opis: Pristup Medviđaku moguć je s nekoliko strana. Za provjeru kondicijske spremnosti , izabran je nešto naporniji uspon , od Antova koje se nalazi na 320 mnm . Slijedi svladavanje uspona preko 700 metara na oko 6 km udaljenosti. Predviđeno vrijeme za uspon je oko 3 sata. Završni uspon po stijenama je nešto zahtjevniji i traži spretnost pri penjanju uz upotrebu ruku. Nakon odmora, slijedi povratak istim putem natrag

Medviđak je vrh na granici Gorskog kotara i Primorja i izvanredan je vidikovac. Vrh Medviđaka je dobro uočljiva kamenita glavica stožastog oblika. Sjeverna mu je strana pokrivena šumom, a južna gola i izložena suncu. Taj spoj šume i krša nekoć je bio dobro stanište medvjeda pa je vrh vjerojatno po njima i dobio ime.

Opcija B: U koliko bude zainteresiranih za  kraći uspon u trajanju od sat vremena, automobilima se može doći do Razromira i podnožja Tića i to: cestom od Zlobina preko Uhnja (uz razgled vidikovca Mahavica)  ili strmom i vrlo uskom cestom od Antova. Od križanja cesta kreće dobro markirana staza – zelena staza 4 iz prospekta Planinarskih staza i šetnica.

Dogovor u četvrtak na sastanku.

Hrana i piće iz ruksaka. Ponijeti dovoljnu količinu tekućine za piće (2 litre) ! Oprema uobičajena planinarska.

Vodič: Zvonimir Krmpotić i pomoćni vodiči

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta.