Planinarsko  društvo  Strilež poziva članove na izlet u nedjelju  7.6.2020.

2.planinarski izlet za OPŠ                                         

STRILEŽ (1369 i 1382 m) po stazi reg.broj 1102

Okupljanje u Crikvenici na Ininoj benzinskoj na obali.

Polazak u 7:30 sati, osobnim automobilima.  Vozimo se prema Bribiru do Ravna. 

OPIS: Vozila ostavljamo ispred restorana „Vera“  i krećemo  prema Velikom Maševu 20-ak minuta asfaltiranom cestom do stupa s planinarskom tabelom. Ovdje skrećemo lijevo najprije na bijeli put, a onda i na planinarsku stazu. Markiranim putem , stalno kroz šumu dižemo se do šumske ceste nakon koje slijedi nešto strmiji uspon do prvog vrha  Strileža, na 1369 m. Vidik je ograničen, ali ima pogleda i prema moru i prema Gorskom Kotaru. Od ovog prvog vrha do sljedećeg vrha Strileža na 1382 m, čistit ćemo stazu od prekomjerne vegetacije. Povratak istom stazom natrag.

U koliko vremenski uvjeti budu povoljni, markacisti bi zajedno sa ostalim članovima odradili akciju uređenja staze – uzeti kraće škare za granje, sklopive pilice, a za obnovu markacija treba biti vrijeme bez kiše u subotu i nedjelju (odluka na licu mjesta).

Vrijeme hoda:  oko 4 i pol sata. Prelazi se 480 metara visinske razlike.

Hrana i piće iz ruksaka, opremu  prilagoditi vremenskim uvjetima (zaštita od sunca, kiše, štapovi).

Po završetku, individualna pauza za okrijepu u Veri ili Vagabundinoj kolibi.

Povratak: po dogovoru.

Vođenje: Zvonimir Krmpotić će , uz pomoćne planinarske vodiče PD Strilež,  za polaznike opće planinarske škole pripremiti  vježbe. Dodatni vodič za ostale članove društva: Iva Halasz.

Za akciju uređenja staze prijave kod Tanje Malovoz.

 

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke I tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti,moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta.