Program izleta za članove PD Strilež  NOĆNI USPON NA DRENIN, 381 m,  četvrtak 6.8.2020. 

Do 19:30 sati okupljanje u Zoričićima, kod velikog zavoja gdje počinje protupožarna cesta

Za one koji dolaze autima, računajte da su ljeti ulice koje vode za Gornji kraj izuzetno prometne i treba voziti s dodatnim oprezom! Nakon što se vozači parkiraju, krećemo na polusatni uspon do Drenina. Staza je sad ljeti prilično zarasla pa preporučam duge hlače.

Ako se odlučite ići pješice pješačkim prolazima koji sijeku cestu za Gornji kraj, od centra treba više od pola sata (City bus kreće u 19 sati i njime se može  do stanice Ladvić, a onda još treba pješice do Zoričića)

Drenin je obavezna kontrolna točka obilaznice „Trejset i pet“ .

Zahtjevnost izleta–težina staze: tehnički nezahtjevna , kondicijski nezahtjevna, čeone lampice obavezne!

 

Opis: po dolasku na vrh Drenina, pečatiranje obilaznice u smiraj dana, odlazak na vidikovac i uživanje u zalazu sunca (20:23 sati ) .  Nastavak stazom krša i kuša uz posljednje zrake danjeg svjetla , spoj na protupožarnu cestu i po mraku povratak do automobila ili spust pješice prema centru grada.

Hoda: uspon oko 30 minuta, spust 45 minuta

Vodič: Irena Vretovski

 

Prijave i informacije: društvene mreže, mail pd.strilez@gmail.com

 

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke I tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti,moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta.