POZIV  NA 25. Zimski uspon na Viševicu

Planinarsko društvo Strilež Crikvenica održava 25. po redu ZIMSKI USPON NA VIŠEVICU , unedjelju, 20.siječnja 2019.g.

Staza ćebitiotvorenaod 9:30 do 15 sati , a vodi od pl.doma Vagabundine kolibe na Ravnu (864mnm),   do vrha Viševice (1428 mnm). Skretanje s glavne ceste na  stazu je na raskršću udaljenom oko 700 m od Vagabundine kolibe u smjeru Liča. Na stazi dužine oko 5 i pol km i  564 m visinske razlike (uspon traje oko 2 i pol sata) ,  bit  će organizirano dežurstvo članova i članova GSS-a stanica Rijeka.

Preporuča se uspon i povratak istom stazom, bez uspona na vrh Strileža,  koji se ne osigurava!!

Prije početka pohoda, svi sudionici će biti ugošćeni ispred Vagabundine kolibe vrućim čajem i pićem dobrodošlice.

Bonovi za ručak kupuju se ujutro prije pohoda u Vagabundinoj kolibi. Ovjera Zimskog uspona bit će u Vagabundinoj kolibi.

Svatko tko donese tri različita  kartončića sa ranijih pohoda , dobit će mali poklon!

  

Važne napomene: Hrvatske ceste prioritetno čiste cestu od snijega od Bribira do Lukova i Ravna. Ostali cestovni prilazi – od Liča prema Ravnu i odvojak od ceste Novi Vinodolski – Jasenak , mogu biti neočišćeni. U slučaju prevelikog snijega i neočišćenih cesta, pohod se neće moći održati! Stoga preporučamo kontaktirajte  nas ili provjerite stanje prometnica kod Hrvatskih cesta!

Sve dodatne informacije možete dobiti na mob.  091-250- 9878 Tanja Malovoz

Svi učesnici sudjeluju na vlastitu odgovornost, a oprema za uspone po zasnježenim i ledenim terenima je obavezna! Vodiči imaju pravo isključiti iz pohoda neadekvatno opremljene planinare!

Veselimo se našem zajedničkom druženju!

Za Izvršni odbor PD Strilež:Tanja Malovoz, predsjednica društva

e-mail pd.strilez@gmail.com

web: www.pd-strilez.hr