Program izleta za članove PD Strilež
subota  9.11.2019. RASTOKE

                                          

POLAZAK:  iz Crikvenice u 7:30 sa autobusne stanice. Vožnja autoputom do Bosiljeva i dalje cestom prema Slunju , uz 1 pauzu.

 

Autobusom  dolazimo do lovačkog doma iznad izvora Slunjčice. Svi zajedno se spuštamo do izvora  cca 15 min. 

A grupa odlazi pješice stazom uz Slunjčicu prema Rastokama. Hodamo oko 3 sata, nezahtjevnom stazom uz rijeku. Ovisno o vremenskim uvjetima, moguće je blato na  stazi, može biti jako klisko, djelomično pod vodom pa molim obavezno ponijeti rezervne čarape i cipele! 

 

B grupa se nakon razgleda izvora vraća prema autobusu i njime se vozi prema Rastokama. U slobodno vrijeme mogu razgledati Marmontov magazin (skladište iz Napoleonovog doba)  i Gradinu iznad grada Slunja.

 

Obje grupe sastaju se oko 14 sati u vodeničarskom naselju Rastoke te krećemo u vođeni obilazak privatnog imanja POD RASTOČKIM KROVOM gdje možemo vidjeti slapove Vilina kosa, Hrvoje, Buk,Virićki; kanjone rijeka Slunjčice i Korane; spilju, muzejski prikaz baštine i još mnoge druge zanimljive stvari.

 

Oko 16 sati odlazimo na kasni ručak u restoran Mirjana.

Ponuda:

-domaća goveđa juha s rezancima ili krem juha od vrganja i šampinjona

1. mesni menu:  svinjski kare s roštilja u umaku  od vrganja i šampinjona, pekarski krumpir i povrće s roštilja, složena salata

2. vege menu: rastočka pastrva na mlinarski način , lički kuhani krumpir i miješano povrće, svježa zelena salata

3. Janjičarski menu: UZ DOPLATU 30 KN  domaća janjetina s ražnja na pladnju, lički pekarski krumpir, rajčica i mladi luk

-domaće pogačice iz krušne peći i kruh od tri vrste brašna

-domaća štrudla od jabuka u umaku od vanilije s preljevom od vruće višnje.

 

Nakon ručka povratak u Crikvenicu kamo dolazimo oko 21 sat.

 

Cijena izleta je  220 kuna i uključuje: prijevoz posebnim autobusom, ulaznice i vođeni razgled Rastoka- privatno imanje, ručak prema odabiru, planinarskog vodiča.

 

Prijave sa uplatama četvrtkom na sastancima društva. Prilikom uplate birate menu koji želite.

 

Napomena: osim planinarske iskaznice , umirovljenici trebaju ponijeti i umirovljeničke iskaznice.

 

Vodič: Marijana Mužević

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke I tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti,moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta.