PD Strilež Crikvenica za svoje članove organizira izlet u nedjelju, 29.01.2017.g.

STAZA KUŠA I KRŠA od JADRANOVA DO DRAMLJA

Polazak: 8,15 sati sa autobusne stanice u Crikvenici. Prijevoz osobnim automobilima do Jadranova, prva autobusna stanica, kod benzinske pumpe.

Pješačka staza počinje iza autobusne stanice u Jadranovu i uspinje se do prijevoja Orljak na 260 mnv , a nakon toga nas vodi grebenom prema vrhu Sopalj 321 mnv. Posjetit ćemo ruševnu kapelu Sv.Kuzme koja je podignuta nad ostatcima veće ranosrednjovjekovne crkve, uz koju je postojalo i malo groblje. Nastavljamo dalje stazom kuša i krša do odvojka za Dramalj gdje ćemo se spustiti do autobusne stanice u Dramlju (do Crikvenice će nas prevesti autobus PD Obzove iz Krka koji će također biti na ovom pohodu).

Trajanje ture oko 4 sata.  Nezahtjevna markirana planinarska staza. Kameniti teren.

Ukoliko bude zainteresiranih možemo nastaviti prema Kavranovoj steni 301 mnv i zatim se spustiti u Crikvenicu za što nam je potrebno još oko 2 sata.

Krećemo se po grebenu koji odvaja Vinodolsku dolinu od mora. Staza pruža divne poglede na morsku obalu i otoke na Kvarneru, planine Velebit i Učku, jezero u Triblju, gradine u Driveniku i Grižanama.

 

Nakon pohoda još stignemo pogledati i Veliku maškaranu povorku u Crikvenici.

Oprema: čvrste gojzerice, odjeća u skladu s vremenskim uvjetima, zaštita od sunca, kiše ili vjetra, dovoljno tekućine.

Vodič: Marijana Mužević

Prijave na sastancima društva četvrtkom.

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta.