OD POVILA  DO BRIBIRA , nedjelja 13.1.2019.

Prijevoz: osobni automobili

Polazak iz Crikvenice u 8:30 sati. Okupljanje na parkingu na obali. U Bribiru ćemo ostaviti jedan auto (za povratak šofera) i nastavljamo vožnju do Povila gdje ćemo aute parkirati kod nekadašnjeg  kampa.

 

Iz Povila (na 10 mnm) penjemo se po pristupnoj planinarskoj stazi prema Ledenicama na 260 nmn, penjemo se još do ostataka Gradine , a u povratku obilazimo i jedinstveno okruglo groblje. Za ovaj dio će nam trebati nešto više od sat vremena. Dalje po stazi litica, trebali bi za oko tri sata hoda  stići u Bribir. Ovisno o vremenskim uvjetima, izabrat će se spust prema Bribiru preko Duješina ili od ispod vidikovca Slipica.

Dok šoferi odu po aute, ostalima preporučamo kafić Vrbu.   

Hrana i piće iz ruksaka.

Tehnički nezahtjevno, kondicijski nešto zahtjevnije.

O vremenskim uvjetima ovisi odlazak, a konačni dogovor na sastanku u četvrtak!

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.