19. Zimski uspon na BJELOLASICU – KULA 1534 m
subota, 17.02.2018.g.

 

Polazak

u 7,15 sati iz Crikvenice -parking na obali

Prijevoz automobilima do Begovog Razdolja.

 

Uspon na Bjelolasicu je u organizaciji HPD Bijele stijene Mrkopalj i počinje okupljanjem ispred pansiona Planinski raj u Begovu Razdolju između 8 i 9 sati. Polazak je u 9 sati.   Pohod ide preko Vrbovske poljane – učesnici će dobiti besplatni čaj i piće za okrijepu , upisati se u knjigu učesnika i kupiti bonove za grah – 20 kuna porcija . Podjela ručka bit će u pansionu Planinski raj nakon završetka uspona .

Fotografija HPD Bijele Stijene-Mrkopalj.Kad je lijepo vrijeme, s vrha Kule pruža se pogled na cijeli Gorski Kotar; na Bijele i Samarske stijene, u daljini na Velebit, prema Risnjaku, slovenskom Snežniku te Julijskim alpama (odlično se vidi Triglav) i Karavankama i Savinjskim alpama . Osobito je zanimljiv pogled na Klek.

 

OPIS: po zasnježenom trenu:  NAPORNO

Trajanje: Begovo Razdolje – Kula – 4 do 5 sati; ako je povratak preko skloništa Jakov Mihelčić – sat vremena duže

Svaki učesnik ide na vlastitu odgovornost i dužan je opremu prilagoditi zimskim uvjetima !

Informacije: Rajko Mamula – 098 447 803, Josip Mataja – 098 447 790
Paul Vlahović – 091 483 3145

 

Vodiči su iz HPD Bijele stijene, Mrkopalj

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.