PLITVIČKA JEZERA  I  OŠTRI MEDVJEĐAK
4.03.2018.g. – nedjelja
25.03.2018. nedjelja

 

Polazak autobusa u 7,30 sati iz Crikvenice – autobusna stanica, u 7,45 u Novome na autobusnoj stanici.

Prijevoz autobusom  do NP Plitvička jezera, parkiralište 2.  

http://www.plsavez.hr/files/data/26/vrhovi.folder/14-2.jpg  

 

 

 

 

 

 

 

 

A Grupa :  Oštri (884 mnv) Medvjeđak

Oštri Medvjeđak najviši je vrh brda Medvjeđaka iznad Plitvičkih jezera. Gledan odozdo, cijeli Medvjeđak pruža sliku neuglednoga šumovitog brda, no prilično je zahvalan i zanimljiv za planinarski posjet. Ima oblik 8 km duge gorske kose u kojoj se, osim najvišega Oštrog Medvjeđaka, ističu i vrhovi Tupi Medvjeđak (868 m) i Turčić (801 m). Turističke staze na Medvjeđak sagrađene su još u 19. stoljeću, a današnje markacije u većem dijelu prate te stare putove. Prva je 1894. godine bila sagrađena staza na vrh Tupi Medvjeđak, a 1900.  Kraljevski šumarski erar  je uredio šumski put od tadašnjeg hotela na vrh Oštrog Medvjeđaka. Taj je put nazvan Blankin put, po ženi nadvojvode Leopolda Salvatora iz dinastije Habsburg-Lothringen. 

 

B Grupa: Individualan obilazak Plitvičkih jezera

 

Povratak:  17 – 17,30 sati za Crikvenicu , s parkirališta 1                                    

Cijena prijevoza posebnim autobusom je 80 kn, a cijena ulaznice za NP Plitvice , uz važeću planinarsku iskaznicu  je 30 kn. Uplate na sastanku društva četvrtkom.  Zbog velikog broja zainteresiranih, molimo odjavite eventualni nedolazak na mob. 091-250-9878 (Tanja)         

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.