Program izleta za članove PD Strilež
nedjelja 18.06.2017.g.    MONTE SANTO DI LUSSARI

 

Polazak u nedjelju 18.06.2017. u 6 sati iz Crikvenice -autobusom sa autobusne stanice

 

Vožnja kroz Sloveniju pa autoputom preko Italije (pravac Tarvisio) do Camporossa (pokraj Valbruna). Na autoputu jedna kratka pauza. Po dolasku na cilj, kraća pauza za kupnju karata pa se  ukcavamo na žičaru – u kabine. Sa 813 na 1752 metra n/m  žičarom se prelazi 3 055 m, za 12 minuta vožnje. Cijena povratne karte za žičaru je 10,50 € za grupu veću od 25 ljudi. Djeca rođena 2007.-2014. ne plaćaju žičaru.

 

Svi zajedno mogu krenuti dio staze (kod XIV postaje križnog puta  se skreće s makadama u šumu),  a onda se grupa B koja ne ide do vrha može vratiti i provesti vrijeme u šetnji svetištem.

007

A grupa: Monte Lussari – Cime del Cacciatori (2 071 m) ,

staza je srednje zahtjevna  s nešto sajli kod uspona na sam vrh i s  282 m visinske razlike.

Uspon oko 2:20 sata, uključujući odlazak na vidikovac – oko 5 sati ukupno s pauzama

Povratak istim putem natrag

 

 

 

 

001B grupa: Monte Lussari:  razgled svetišta, šetnja do vidikovca u blizini. Grupa se ranije spušta do mjesta Camporosso.

 

Oko 15:30 sati okupljanje obje grupe na donjoj stanici žičare, kod autobusa. Vožnja autobusom preko Tarvisia do Kranjske gore traje oko 1 sat.

Povratak se očekuje iza 22 sata.

Cijena prijevoza je 150 kn – bus za 49 ; novac za žičaru – u eurima – plaćamo u Italiji

Obavezni važeći dokumenti za prijelaz granice!

Hrana i piće iz ruksaka!

Prijave s uplatama na sastancima društva četvrtkom.

 

Monte Lussari

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.