LJUBIBELJ I SVIB

  nedjelja 4.2.2018.

Prijevoz: osobni automobili, vlak

Polazak iz Crikvenice u 7 sati. Okupljanje na parkingu na obali. 

Vozimo se do Škrljeva gdje ostavljamo aute i sjedamo na vlak koji polazi sa Škrljeva  u 7:40 sati  i vozimo se 8 minuta do željezničke stanice Meja (449 mnv) . Cijena karte za vlak je 10,40 kuna (pripremiti sitni novac!).

 

Meja-Ljubibelj (704mnv) – Svib (613mnv) – Krasica ili Škrljevo

 

Sa željezničke stanice Meja krećemo desno uz bunker. Neko vrijeme se krećemo širokim putem otvorenih predjela. Zatim nas put vodi na lijevo,  postepenim usponom do Ljubibelja. To je goli, izduženi greben s kojega se vide Grobničke Alpe , Tuhobić,  Medviđak. Hoda je sat vremena od stanice do Ljubibelja.

Po silasku s Ljubibelja, malo ispod vrha, odvaja se staza za Svib. Spuštamo se u podnožje Sviba. Uspinjemo se travnatim i kamenitim mulatijerama do vrha koji je  kamena glavica s otvorenim vidicima prema Učki, Cresu, Bakarskom zaljevu, Krčkom mostu.
U nastavku,  postoje dvije mogućnosti za povratak:

1.Spust sa Sviba  pretežno zavojitim putem, do asfaltne ceste gdje se skreće prema Krasici.

2. Panoramskim putem i dalje  povratak prema Škrljevu

Sveukupno hoda:  četiri do pet sati

Hrana i piće iz ruksaka.

Napomena: U slučaju lošeg vremena (kiše, snijega, jakog vjetra) izlet se odgađa.

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.