PD Strilež Crikvenica za svoje članove organizira izlet

Nedjelja, 04.06.2017.g        STAZA MALOG PRINCA

Nastavak na subotu 3.6.2017.

Moguć je i odvojen izlet s dolaskom u nedjelju na početak staze prije Prezida.

Za članove koji kreću u subotu na izlet, spavanje  je u Hostelu SVETI ROK. Maksimalni broj za spavanje je 15.

CIJENA SPAVANJA 130 KN, A MOGUĆ JE I DORUČAK ZA 30 KN – plaćanje individualno u Hostelu.

 

U 7:00 krećemo iz Svetog roka  i vozimo se do početne točke ovog planinarskog izleta koja je na devetom kilometru na cesti od Gračaca preko Prezida za Obrovac.

Najviša polazna točka je na 757 m, a 500 metara iza nje je tunel dug 160 m. Markacija prema vrhu počinje prije tunela na mjestu gdje se stara cesta odvaja od nove. Tu treba parkirati automobil.

Markacija ostavlja cestu, počinje se uspinjati, i kod dva veća bunara skreće lijevo u šumovito područje. Nakon prijeđenih 420 metara staza stiže na križanje na kojem smjer ravno vodi južnom padinom, preko Veselinovićevih stanova direktno na vrh Crnopac, dok smjer lijevo vodi prema PS Crnopac. Na ovom križanju treba skrenuti lijevo.

Nakon skretanja započinje oštriji uspon, nakon kojeg staza izlazi na sjevernu padinu i nastavlja umjerenijim usponom, do PS Crnopac.

Povezana slikaNeposredno prije planinarskog skloništa je križanje na kojem treba skrenuti lijevo. Od planinarskog skloništa treba slijediti markaciju za Bili Kuk. Staza se najprije spušta u vrtaču, gubi na visini 70-tak metara, da bi se nakon te točke počinje uspinjati i izbija na križanje neposredno prije ulaska na stazu „Put Malog princa“. Na tom križanju treba nastaviti ravno.

Od ove točke najprije se stiže u Dvore, zatim Konoba i Niska vrata, pa lijevo kroz Dvorska vrata, a nakon njih do Zdenkove jame, u koju se obvezno treba spustiti. Nakon Zdenkove jame slijedi silazak u Šušnjevac, pa Slipi klanac, Tisni klanac, Podkuk, silazak u Papratnjak, nakon kojeg se krivudavo penje kroz Krivi klanac nakon kojeg se silazi na Tonkina vrata i ubrzo na Stankina vrata. Tu počinje uspon na Kičmu. Nakon Kičme prolazi se kroz Nebeska vrata, nakon njih se hoda šumom, mijenja se smjer i ispod vrha Bili Kuk, vraća se na početnu točku obilaska staze Malog princa, a poslije nje se vraća nazad u PS Crnopac (Tatekovu kolibu).

 

Staza je zahtjevna . Obilazak traje 4 sata.

Nakon obilaska atraktivne staze Malog Princa možemo posjetiti Cerovačke pećine, ako bude dovoljno zainteresiranih.

Povratak u večernjim satima.

Predložena cijena za ovaj izlet iznosi  100 kn za nadoknadu troška prijevoza šoferima.  Spavanje se plaća individualno.

Vodič: Darko Tadej

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.