PD Strilež Crikvenica za svoje članove organizira izlet

u nedjelju, 25.06.2017.g.

GOMILA (1 028 m)

 

Polazak: u 8 sati iz Crikvenice , s Inine benzinske na obali, kod parkirališta.

Prijevoz: osobnim automobilima, uz nadoknadu troška goriva šoferima

Vozimo se  u pravcu Rijeke i dalje obilaznicom do izlaza Jurdani. Na staroj cesti iza Permana skrenuti lijevo za Mune, Vodice. Vozimo se do sela Trstenik gdje ostavljamo vozila.

Varijanta I: Iz sela Trstenik kreće markacija (trasa IPP-a) put vrha Gomila na 1028 m nadmorske visine. Prvih 20-ak minuta penjemo se kamenitom planinarskom stazom da bi izišli na visoravan s kojeg je pogled na selo Rašpor. Visoravan završava u podnožju vrha do kojeg je potrebno još 10-ak minuta strmog uspona. Hoda je ukupno 1.15 u jednom smjeru. Povratak je predviđen istim putem. Automobilima se zatim vraćamo istom cestom natrag uz mogućnost stajanja u nekom od mjesta do Rijeke.

 

Varijanta II: Bude li zainteresiranih može se napraviti duža varijanta kojom bi se s Gomile prošlo do Orljaka (1 106 m, HPO vrh). U tom slučaju  šoferi bi  najprije iskrcali planinare u Trsteniku pa odvezli aute u susjedno selo Račija Vas (moguće je automobile ostaviti i na makadamskoj cesti za Učku, 3 km od Račje Vasi), a jedan šofer bi autom vratio šofere na početnu točku  . Ukupno hoda u tom slučaju bilo bi nekih 5 sati.

Za uspon je potrebna standardna planinarska oprema, hrana i piće iz ruksaka.

 

Prije povratka kućama , može se otići do 5 km udaljene planinarske kuće ispod Žbevnice (oko 1 km pješice od ceste).

 

Gomila na visini od1028 m pruža krasnan pogled na sve strane. S jedne strane Žbevnica i Istra, s druge strane Slovenija i Snežnik. S treće strane Planik.

Na vrhu je betonski stup i metalna kutija u kojoj se nalazi žig i upisna knjiga.

Gomila_16052009_009

Prijave na sastancima društva.

Vodič: Iva Halasz

 

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu,                                                     

te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.