pd Strilež.jpg                 PD Strilež Crikvenica za svoje članove organizira izlet

               Nedjelja, 31.7.2016.g.    VRHOVI KARLOVAČKOG POKUPLJA

http://www.planinarski-portal.org/static/web_app/uploads/KT_uploaded_images/kt1_vodenica2.jpgPolazak: 7:30 sati sa Inine benzinske na obali u Crikvenici. Prijevoz osobnim automobilima uz nadoknadu troška šoferima. Vožnja autoputom, uz pauzu za kavu,  do Karlovca , a onda još lokalnim prometnicama do Velikog Erjavca.

VODENICA (538m) je brdo koje dominira područjem između donjeg toka Kupe i Dobre. Okružena je pitomim pejzažom i obradivim poljima. Glavne planinarske okosnice područja između Ozlja i Karlovca čine Dubovački planinarski put i planinarska obilaznica Četiri karlovačke rijeke. Vrh Vodenica ima oblik malene zaravni s livadom okruženom brezovom šumom i s nje nema vidika. Na vrhu su drveni stol s klupama i tuljac sa žigom. Vrh je označen natpisnom pločom koja je pričvršćena za jedno drvo .

Početna točka uspona je u naselju Veliki Erjavec. Staza u početku ide šumskim putem, potom šumskom stazom do vrha. Staza je lagana, jednostavna za  snalaženje i dobro označena.

http://www.promoizlog.net/uploads/pics/vinica5_01.jpghttp://www.planinarski-portal.org/static/web_app/uploads/KT_uploaded_images/kt3_martinscak.jpgNakon povratka s vrha , automobilima vožnja desetak kilometara do Ozlja. Obilazak starog grada, muzeja, bez stručnog vođenja. Ulaznice su 10 -15 kuna. Poslije obilaska Ozlja, vožnja prema Dugoj Resi. Kod Duge Rese su dva HPO vrha – Vinica i Martinščak. Pokušali bi oba vrha obići sa što manje planinarenja obzirom na najvljene velike vrućine .

Za VINICU , 321m   treba oko sat i pol u oba smjera od nogometnog igrališta u Dugoj Resi. Za MARTINŠČAK, 346 m, krećemo od sela Gornji Velemerić do kojeg ima desetak kilometara od Duge Rese, a za uspon i silazak bi trebalo najviše sat vremena.

Po želji, u poslijepodnevnim satima , kupanje na Mrežnici i onda vožnja kući.

Oprema: osobni dokumenti i važeća planinarska iskaznica, gojzerice, odjeća u skladu sa vremenskim uvjetima, zaštita od sunca, dovoljne količine tekućine.

Hrana iz ruksaka.

Vodič: Marin Dukić, prijave na pd.strilez@gmail.com       

 

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta  .