PD Strilež Crikvenica za svoje članove organizira izlet

RIČIČKO BILO (1286 m) – VELIKI SMOLNIK (1279 m)

nedjelja 12.11.2017.

 

Okupljanje na parkingu na obali. Prijevoz osobnim automobilima.

Polazak  u 8 sati iz Crikvenice. Vozimo se do Breza gdje nakon oštrog zavoja na izlazu iz mjesta na cesti prema Ogulinu ostavljamo aute pred rampom na proširenju. Makadamskom cestom idemo još nekih 2 km do šumskog puta koji vodi kroz bukovu šumu do vrha Ričičkog bila. Sam vrh jednim je dijelom pokriven raslinjem, a s njega se pružaju lijepi vidici na otoke i Velebit. Nastavljamo Nebeskom stazom dalje prema Velikom Smolniku. Kod odvojka pod vrhom počinje uspon kroz gustu šumu, pa u serpentinama, pred kraj uspon vodi kroz stijene. Na samom vrhu Velikog Smolnika (1279 m)  pruža se prekrasan pogled na prostranstva bukovih i smrekovih šuma, planinske zaravni sve do Burnog bitoraja, Bjelolasice, Bijelih i Samarskih stijena. Na drugu stranu vidik je na Velebit, more, i otoke.

Povratak do križanja kod Banskih vrata i cestom do automobila. Po dogovoru šofera, može se jedan auto ostaviti kod Banskih vrata.

 

Hoda: oko 5 sati , potrebna standardna oprema za planinarenje, hrana i piće iz ruksaka

U slučaju jako loših vremenskih uvjeta,izlet će se odgoditi ili otkazati.

 

 

Nakon završetka planinarskog dijela, prije  povratka , imamo mogućnost odvesti se šumskom cestom preko Maševa (oprez u vožnji zbog rupa na cesti!)  na okrjepu u Vagabundinu kolibu.

Prijevoz: osobnim autima uz nadoknadu troška šoferima

Vodič: Iva Halasz

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.