USPON NA MEDVIĐAK , 1027m (HPO vrh), NEDJELJA, 6.05.2018.

Ovaj pohod organizira se u spomen prvog organiziranog uspona  planinarskog društva Strilež i kojim se obilježava 33.godišnjica društva

Okupljanje u  Crikvenici na parkingu na obali

Polazak : u 9 sati – prijevoz osobnim automobilima                 

PhotobucketMedviđak je vrh na granici Gorskog kotara i Primorja, a iako je 100 m niži od obližnjeg Kobiljaka, privlačniji je od njega jer omogućava lijep vidik. Vrh Medviđaka je dobro uočljiva kamenita glavica stožastog oblika. Sjeverna mu je strana pokrivena šumom, a južna gola i izložena suncu. Taj spoj šume i krša nekoć je bio dobro stanište medvjeda pa je vrh vjerojatno po njima i dobio ime.

Prijevoz osobnim automobilima prema dogovoru između polaznika. Obilazak vidikovca Mahavica i prijevoz do podnožja Tića od kuda kreće dobro markirana staza – zelena staza 4 iz prospekta Planinarskih staza i šetnica.

Uspon – oko 1,30 sati laganog penjanja kroz šumu do vrha, a nešto manje treba za silazak istim putem do početne točke. Sam vrh je stjenovit i zahtjevniji te traži spretnost kod penjanja! U slučaju loših vremenskih uvjeta (kiša, mokre stijene) , moguć je odustanak od završnog uspona!

U koliko se grupa dogovori, moguć je uspon i na Kobiljak 1 119 m, što podrazumijeva dodatna 3 sata hoda!

Pod istim uvjetima, izletu se mogu pridružiti planinari drugih društava, s važećom markicom HPS-a za 2018.g.

 

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta.