LIPA, 709m, HPO vrh i  ADVENT U ZAGREBU u  nedjelju 17.12.2017.

http://3.bp.blogspot.com/_SkEo8K8DS7s/TMSiUajDWfI/AAAAAAAAAso/Pj7RNNNMI3M/s1600/DSC01103.JPGPrijevoz: posebni autobus, cijena prijevoza je 140 kn

Polazak iz Crikvenice u 6,45 sati. Autobus kreće iz Novoga u 6,30 sati . U Selcu – na magistrali. Kratka pauza na autoputu.

U Maksimiru, kod ulaza za ZOO, ostavljamo B grupu i ukrcavamo vodiča i planinare iz HPD Kapela. Do centra voze tramvaji linije 11 i 12 (prijevoz vikendom je besplatan!).

Iz Planine Donje  (s 328m nmv) krećemo stazom 31 prema istočnom predjelu Medvednice i  PD Lipa.  Duljina 2,4 km što ćemo prijeći za oko  1:15 min. Ulaz u Medvednicu je na cesti između Planine Donje i Gornje, na raskršću s crkvom Sv. Juraja, ulazi se kroz uličicu imenom "Planinarski odvojak". Staza je isprva lagana, ide se pored kuća, a kad se uđe u šumu (Podstrmina) postaje strma!  Pripaziti treba kod skretanja u šumu gdje se  nastavlja stazom 30 ( u suprotnom se nastavlja stazom 28 koja ne ide prema planinarskom domu. Oštar uspon vodi kroz visoku bukovu šumu, sve do izlaska na proplanak „Livada Lipa“. Na ovom proplanku je izgrađena lijepa „Kapelica Hrvatskih Mučenika“. Sa ove livade slijedi kratak uspon do vrha na kojem se nalazi razgledna priramida. Povratak istom stazom. Ukrcaj u autobus i odlazak u Vugrovec do planinarskog doma gdje ćemo napraviti pauzu (dom je ugostiteljski objekt).

 

Oko 14:00 sati bi trebali biti u busu i krenuti prema centru Zagreba.

Oprema: planinarska, primjerena zimskom planinarenju, hrana i piće iz ruksaka.

Prijevoz: 140 kuna , prijave na sastancima ili kod blagajnice

Povratak iz Zagreba: u 18 sati.

https://static.zena.hr/upload_fotos/foto_905.jpg

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.