PD Strilež za svoje članove organizira izlet

SLJEME – HORVATOVE STUBE   I  MEDVEDGRAD

     Nedjelja, 27.09.2015.g.

Horvatovih 500 stuba
        

Polazak: U 6.30 sati sa autobusne stanice u Crikvenici. Prijevoz do Zagraba autobusom po autoputu s pauzom i dalje prema Medvednici.

Plan pohoda:  Iskrcavamo se kod pl.doma Hunjka odakle idemo na  Horvatove stube i dalje do vrha Medvednice, Sljemena (1 033 m) . Nakon završetka pohoda i odmora za ručak autobusom se kreće prema Medvedgradu sa eventualnim zaustavljanje kod pl.doma Grafičar te razgled kapelice Sv.Jakoba i rudnika grofova Zrinski. Stajemo kod  Kraljičinog zdenca i obilazimo Medvedgrad. Nakon obilaska se spuštamo u Šestine i krećemo za Crikvenicu.

Srednjovjekovni dani na Medvednici

Posljednjeg vikenda u rujnu uspavani Medvedgrad kao nekim čudom oživi – njegove drevne zidine zaposjednu Crna Kraljica i njezina dvorska svita, plemeniti vitezovi i luckaste dvorske lude, a oko same utvrde smjesti se pravi srednjovjekovni sajam!

Trasa pohoda: Ukupno 3-4 sata hoda po planinarskom putu od Hunjke, Horvatovih stuba do vrha Sljeme uz razglede Sljemenske kapelice, Činovničke livade. Kod odlaska za Medvedgrad eventualno zaustavljanje kod pl.doma Grafičar te razgled kapelice Sv.Jakoba i rudnika grofova Zrinski.

 

Prehrana i okrijepa moguća je u planinarskim domovima .

 

Grupa B: Ide s grupom A od Hunjke do Horvatovih stuba i vraća se natrag do Hunjke,ili jednosatnom šetnjom po cesti od Hunjke do vrha Sljeme.

 

Završetak pohoda: U 18,30 sati

 

Oprema: čvrste gojzerice, odjeća u skladu s vremenskim uvjetima, zaštita od sunca, kiše ili vjetra, dovoljno tekućine.

Cijena prijevoza  autobusom 150 kn . u što je uključena i karta za posjetu Medvedgaradu.

U slučaju malog broja prijavljenih prijevoz će biti organiziran osobnim automobilima.

Uplate na sastancima društva do popunjenja mjesta.

Prijave kod  vodiča:  Željko Dujić, mob. 091 533 46 43

Prijave na sastancima društva četvrtkom. Svaki učesnik sudjeluje u pohodu na vlastitu odgovornost, s time da su članovi HPS osigurani putem saveza.   Organizator zadržava pravo promjene u slučaju nepredviđenih okolnosti.