HAHLIĆI (Pakleno)

21. – 22.09.2019.g.       subota i nedjelja

 

Polazak: u subotu, 21.09.2019. sa parkinga ispod vijadukta u Crikvenici u 7:00 sati

 Prijevoz: osobnim automobilima do Podkilavca

·       Molim  potencijalne vozače da mi se jave čim ranije

Vozačima automobila se nadoknađuje trošak prijevoza dogovorom među putnicima po automobilu. Uobičajena cijena: 1,25 kn po kilometru podijeljeno na broj osoba u autu. Preporuka 4 planinara po automobilu.

 

!!! MOLIM PRIJAVE DO PONEDJELJKA 9.9.2019. ZBOG REZERVACIJE DOMA !!!

 

 Težina staze: srednje teška planinarska tura. Oba dana se hoda po  6 do 7 sati.

 Opis ture:       subota – crveno na slici

Automobilima idemo do Podkilavca, polazišne točke za većinu uspona prema Hahliću. Preko staze „Pod planinu“ uspinjemo se do doma Hahlići. Tu napravimo pauzu i ostavimo višak stvari. Nakon pauze nastavljamo prema Napi i Pakleno južni vrh (1305 m). Po povratku u dom, tko želi može obići još neki od vrhova u blizini doma (Dnić (1194 m), Fratar (1358 m), Suhi Vrh (1250 m), Ćunina Glava (1157 m)).

Opis puta:      nedjelja – plavo na slici

Buđenje u 7:00, doručak iz ruksaka i polazak u 8:00 prema Obruču (1377 m) najviši vrh Grobničkih Alpi i HPO vrh. Sa vrha Obruča nastavljamo grebenom prema Pakleno sjeverni vrh (1331 m). Povratak preko Pakleno Vrh (1340 m) u dom na pauzu, sakupljanje stvari koje smo ostavili i povratak prema automobilima stazom „Put Kolci“.

 

Cijena:

Cijena spavanja je 40 kn uz važeću planinarsku iskaznicu i ne treba nositi vreću za spavanje. Akontacija za spavanje iznosi 20 kn i treba se platiti na sastanku društva. Cijenu ručka (subota) svatko plaća individualno (prijaviti se za ručak kod mene kod uplate akontacije). U slučaju odustajanja ili otkazivanja izleta uslijed lošeg vremena akontacija za spavanje se ne vraća.

 

Ne zaboravite:

Štapovi za hodanje, zaštita od sunca (zavisno o prognozi – i od kiše), lampa (sa napunjenim baterijama), planinarska i zdravstvena iskaznica, fotoaparat J i dobra volja.

Povratak u Crikvenicu: u nedjelju kasno poslije podne.

 

Vodič: Marin Dukić                                kontakt: 095 903 9660, pd.strilez@gmail.com, Facebook, Viber

 

Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča. Vodič zadržava pravo promjene satnice i rute ovisno o okolnostima. Opremu prilagoditi vremenu i godišnjem dobu. Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.