POZIV NA 24. Zimski uspon na Viševicu

Planinarsko društvo Strilež Crikvenica održava 24. po redu  ZIMSKI USPON NA VIŠEVICU u nedjelju, 28.siječnja 2018.g.

 

Staza će biti otvorena  od 9:30 do 15 sati , a vodi od pl.doma Vagabundine kolibe na Ravnu (864mnm),   do vrha Viševice (1428 mnm). Početak staze je na raskršću udaljenom oko 700 m od Vagabundine kolibe u smjeru Liča. Na stazi dužine oko 5 i pol km i  564 m visinske razlike (uspon traje oko 2 i pol sata) ,  bit  će organizirano dežurstvo naših članova kao i članova GSS-a stanica Rijeka.

Preporuča se uspon i povratak istom stazom, bez uspona na vrh Strileža,  koji se ne osigurava!!

 

Prije početka pohoda, svi sudionici će biti ugošćeni kod Vagabundine kolibe vrućim čajem i pićem dobrodošlice. Kartončići za ovjeru pohoda bit će raspoloživi prije i poslije pohoda. Pečat za ovjeru Zimskog uspona bit će iza podneva u Vagabundinoj kolibi.Cijenili bi doprinos sudionika pokriću troškova na pohodu, a preporučeni iznos donacije je 10 kn.

 

Ujutro će ispred Vagabundine kolibe biti prodaja bonova za ručak po popularnim cijenama.

 

Važne napomene: U slučaju loših vremenskih uvjeta i snježnih padalina, napominjemo da Hrvatske ceste prioritetno čiste cestu od Bribira do Lukova i Ravna. Ostali cestovni prilazi – od Liča i od ceste Novi Vinodolski – Jasenak , mogu biti neočišćeni. Stoga preporučamo da nas kontaktirate ili provjerite stanje prometnica kod Hrvatskih cesta!

 

Sve dodatne informacije možete dobiti na mob.  091-250-9878 Tanja Malovoz

 

Svi učesnici sudjeluju na vlastitu odgovornost, a oprema za uspone po zasnježenim i ledenim terenima je obavezna!

 

Veselimo se našem zajedničkom druženju!

Uz planinarski pozdrav,

Za Izvršni odbor PD Strilež,   Tanja Malovoz, predsjednica društva