Košuta (Karavanke)

Subota/nedjelja: 08-09.07.2017.

Polazak: iz Crikvenice  u subotu u 7:00 sati sa Inine benzinske na obali

Povratak: nedjelja  u večernjim satima

Prijevoz: automobili

Troškovi: nadoknada troška prijevoza šoferima: 130 kn po osobi

Spavanje u domu  cca 14 EUR , uz obaveznu plan. iskaznicu

         

 

Subota:

Vozimo u pravcu Tržića uz pauzu u Lomu. Od Tržića nastavljamo autima do mjesta Dolina gdje počinje planinarenje uzbrdo do doma na Kofcah (1 488 m) u trajanju od oko 2 i pol sata , a prelazi se 757 m visinske razlike. Nakon odmora u domu i uživanja u pogledu na krdo krava uspinjemo se na Veliki vrh – Košutu (2 088 m). Kad se osvjestimo od pogleda na Austriju i Sloveniju spuštamo se kružnom stazom u dom na spavanje (molim bez hrkanja 😊 ).

Nedjelja:

Nakon doručka , polazak u 8 sati prema vrhu Veliko Kladivo (2 094 m). Idemo po grebenu i nastavljamo uživati u prekrasnim pogledima. Ako bude snage i volje nastavit ćemo do Košutnikovog turna (2433 m). Kružnom stazom dolazimo do doma na Kofcah i spuštamo se do auti.

Hodamo u subotu oko 6 sati, u nedjelju 10 sati

Težina staze:  Srednje teška staza

Planinarska oprema: standardna oprema + zaštita od sunca/kiše

Hrana u domu

Vodič: Tadej Darko

Prijave i informacije: u društvu

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.