Planinarsko  društvo  Strilež
poziva članove na izlet u nedjelju  11.12.2016. g.

                                                  

STRILEŽ (1381m)


strilez-1381m

 

Polazak iz Crikvenice: 8 sati, osobnim automobilima s parkirališta nasuprot autobusnog kolodvora. Vozimo se prema Bribiru i Ravnom

 

OPIS: Vozila ostavljamo kod Vagabundine kolibe i krećemo se 10-ak min asfaltiranom cestom da bi na križanju skrenuli desno na bijeli put. Tud markiranim putem prema Viševici i Striležu do sedla u trajanju od nekih sat vremena. Na sedlu krećemo desnim krakom prateći prorijeđene markacije do hrpta kojim se krećemo 15-min da bi stigli na sam vrh.

Iako neznačajno niži od Viševice (nalazi se na 1381m), vrh nije pregledan i zanimljiv poput poznatijeg i razvikanijeg susjeda.

Povratak  je drugom stranom, nešto strmijom u početku, kasnije blagom i pristupačnom stazom do križanja putova na cesti za Maševo. 20-ak minuta hoda predviđeno je asfaltiranom cestom do ishodišta.

Vrijeme hoda: Kretati bi se trebali u pravilu nekih 4 i pol sata, a bude li i nešto više snijega, trebat će i koja minuta više. Prelazi se 500 metara visinske razlike.

 

Sa sobom nosimo sendviče, vodu/čaj, čokoladice i ine zanimacije.

Po završetku, pauza za okrijepu u Vagabundinoj kolibi.

Povratak bi bio oko 16 sati.

 

Opremu treba prilagoditi zimskim uvjetima.

U slučaju jače kiše, izlet se odgađa.

 

Vodič: Iva Halasz

 

Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promjene plana ili potpuno otkazivanje izleta.