Staza litica , nedjelja 17.11.2019.g.

 

Polazak: u 8:00 sati u nedjelju, 17.11.2019. s parkinga na obali u Crikvenici

Prijevoz: osobnim automobilima

Težina staze: tehnički – povremeno zahtjevna kod uspona, kondicijskizahtjevnija

Duljina ture: 10 – 12 km

Vrijeme obilaska: 5 do 6 sati    

Opis puta: Automobilima se vozimo do Triblja i Ropci, a ostavljamo ih na proširenju uz cestu, prije skretanja za Benkoviće. Penjemo se pristupnim putem prema Mahavici , oštro uzbrdo , sa 70 mnv do 790 mnv. Staza je strma, na stjenovitim djelovima građena. Nakon 2 i pol sata dolazimo pod Zebar. Slijedi odmor na starom polijetalištu paraglajdera na Mahavici, a onda se penjemo na Zebar.

Zebar, visok 878 m, travnati je vrh s lijepim pogledima uokolo. Vraćamo se natrag i cestom preko Uhnja stižemo do starog građenog puta kojim se spuštamo u Drivenik. Ovaj put nije planinarski markiran, a njime ćemo se za 4 km spustiti preko 500 metara  (visinskih) . Po dolasku u Drivenik, pauza u kafiću i poslije toga spust cestom do automobila.

Ne zaboravite:

Obavezne gojzerice, štapovi za hodanje, oprema primjerena dobu godine,  planinarska i zdravstvena iskaznica, dovoljno tekućine za piti, okrjepa iz ruksaka,  fotoaparat J i dobra volja.

Vodič: Marin Dukić

Kontakt: 095 903 9660, pd.strilez@gmail.com ili Facebook i Viber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča. Vodič zadržava pravo promjene satnice i rute ovisno o okolnostima. Opremu prilagoditi vremenu i godišnjem dobu. Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.