Program izleta za članove PD Strilež

PLANINARSKI IZLET U SLAVONIJU  07. – 10 listopad 2021.

Polazak iz Crikvenice u četvrtak 7.10. posebnim autobusom sa autobusne stanice u  6  sati

 

Prvi dan: četvrtak 07.10.2021.  POŽEŠKA GORA – MAKSIMOV HRAST

Vožnja autocestom uz  pauze  do  Starog Petrovog sela gdje izlazimo sa autoceste i  nastavljamo do mjesta Vladisovo od kuda započinje naš uspon na Požešku goru. Nakon dugotrajne vožnje svi ćemo se  razgibati i laganom  satazom  kroz šumu za oko 2 sata doći  na drugi po visini vrh  na Požeškoj gori –  Maksimov Hrast 614 m. ( HPO vrh). Nakon pauze za ručak iz ruksaka na vrhu, povratak istom stazom do autobusa.

Vozimo se  u mjesto Sičice  u  Prvu  Hrvatsku kušaonu domaćeg piva i gina. Obilazimo pivovaru i destileriju i degustiramo proizvode. Ovaj obilazak s degustacijom plaća se na licu mjesta, uz prethodnu prijavu vodiču. Nakon  toga se vozimo u obližnje Rešetare gdje u pansionu  AS imamo večeru i noćenje.

 

Drugi dan: petak 08.10.2021.  BREZOVO POLJE

Doručak  u pansionu od 7 sati.  Odjavljujemo se i u 8 sati krećemo autobusom do  Cernika u obilazak Franjevačkog samostana s neprocjenjivim  vjerskim, kulturnim i povijesnim blagom. Nakon obilaska samostana krećemo za Strmac .

U blizini Planinarske kuće Strmac ostavljamo autobus i vođeni domaćim vodičima krećemo  na  uspon na 984 m visok vrh Brezovo polje ( HPO vrh), najviši vrh Psunja i cijele Slavonije.  Do vrha nam treba oko 3 sata sa pauzama. Za one koji ne mogu ili ne žele na vrh domaćini su  pripremili jednu lakšu kružnu turu. Obje  grupe se spuštaju do Planinarske kuće i kreću na parking gdje nas čeka autobus.

Vozimo se prema Slavonskom Brodu  u mjesto Garčin gdje spavamo iduće dvije večeri.Smješteni smo na  prekrasnom imanju Ranču Ramarin u  trokrevetnim bungalovima i četverokrevetnim sobama u hostelu.

Nakon što se smjestimo, započet ćemo večer degustacijom u njihovom vinskom podrumu  , a nakon toga slijedi večera i noćenje.

 

Treći dan: subota  09.10.2021.  ČARDAK

Doručak od 7,30. Krećemo u  8,30 za Ljeskove  vode – izletište na jezeru, od kuda krećemo svi zajedno na Dilj goru. Kratkom jednosatnom šetnjom  se penjemo na vrh Čardak 421 m ( HPO vrh ).  Povratak istom stazom do autobusa i krećemo za Pleternicu. U njihovom modernom  interpretacijskom centru Terra Panonica  „zaronit“  ćemo u Panonsko more,  doznati puno o čudesnom svijetu prirode, voziti se vlakićem po Poučnoj stazi….. Ručak iz ruksaka / u blizini je i trgovina za dopunu zaliha.

Na povratku prema našem Ranču zaustavit ćemo se u Slavonskom Brodu i sa stručnim vodičem razgledati Tvrđavu Brod, spomenik nulte kategorije, obići jedinstveni muzej tambure i prošetati do kuće slavne Ivane Brlić Mažuranić.

Povratak na Ranč, večera i nakon večere druženje uz muziku.

 

Četvrti dan: nedjelja 10.10.2021.   ĐAKOVO

Pakiranje i odjava sa Ranča. Dogovorit ćemo kasniji doručak i nakon toga krećemo za Đakovo.

U 11 sati imamo dogovoreni razgled  Đakovačke Ergele  ( Pastuharna u Đakovu) sa vodičem. Nakon razgleda Pastuharne prošetat ćemo do desetak minuta udaljenog centra Đakova. Slobodno vrijeme do 13 sati kada imamo dogovoreni razgled Đakova i čuvene Đakovačke katedrale sa stručnim vodičem.

Poslije odlazimo autobusom do Ivandvora , do drugog lokaliteta Ergele i iza toga do jezera Borovik gdje imamo organiziran ručak. Po želji šetnja uz jezero.

 

Povratak: U kasnim popodnevnim satima krećemo za Crikvenicu gdje  bi trebali stići između 22,00 i 23,00 sata.

 

Cijena izleta je od   1.250  do  1.400 kuna, zavisno od toga  da li je smještaj u hostelu ili bungalovima.

Cijena uključuje prijevoz  Arrivinim autobusom, tri polupansiona, (smještaj u pansionu  As u dvo/trokrevetnim sobama s kupaonom, na Ranču Ramarin u trokrevetnim bungalovima s kupaonom / četverokrevetnim sobama u hostelu s kupaonama na katu.) U iznos su uračunati i troškovi koji će se dodatno  podmirivati tijekom izleta: vinska degustacija na Ranču Ramarin, ulaznice za samostan u Cerniku , u Interpretacijski centar Terra Panonica u Pleternici i vožnju vlakićem po poučnoj stazi, ulaznice za muzej tambure u Slavonskom brodu  , ulaznice za Đakovačke ergele ( lokacija Đakovo i lokacija Ivandvor) , ručak  na jezeru Borovik.

 

Prijave sa uplatama , četvrtkom u prostorijama društva od  18 do 20 sati.  Cjelokupni iznos je potrebno uplatiti do  05.10.2021. Uz prijavu se plaća akontacija od  350 kn koja se ne vraća u slučaju odustajanja. Kod prijave birate vrstu smještaja na Ranču!

 

Napomena: ponijeti uobičajenu planinarsku opremu, gojzerice, ruksak za jednodnevne ture, hranu i piće za ručak iz ruksaka, prikladnu odjeću i obuću, zaštitu od sunca i kiše

 

OBAVEZNO:  članska iskaznica sa plaćenom članarinom za 2021. godinu, zdravstvena iskaznica, osobni dokumenti

Vodič:  Laura Jurin  098 395 733

 

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene psihofizičke uvjete zasigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s  planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.