Program izleta za članove PD Strilež: KONJEVAČA – 1381 m , nedjelja 12.7.2020.

Konjevača - slika

Polazak U 7 sati iz Crikvenice

Okupljanje sudionika kod Inine pumpe na Petaku. Vožnja osobnim automobilima uz nadoknadu troška vozačima. Magistralom do Karlobaga (po dogovoru pauza za kavu?)  i onda još  do naselja Brušani. Automobilima produžujemo još  do lovačke kuće (650 m) gdje se mogu ostaviti vozila.

Opis: Krećemo poljem do ulaska u šumu gdje počinje uspon. Dva puta se prelazi šumska cesta. Pogled se otvara na Sadikovačkim docima. S desne strane je Mali Sadikovac, s lijeve Konjevača. Slijedi najteži dio staze. Prvih petnaest minuta probijanje je kroz šumoviti kamenjar. Treba paziti na markacije! Slijedi strmi uspon po kojem je teže spuštati se. Nakon više od jednosatnog uspona izlazi se pod sam vrh. Konjevača se smatra jednim od najatraktivnijih vidikovaca, za vedra dana vidi se gotovo cijeli Velebit – sjeverozapadno do Zavižana, a jugoistočno do Sv. Brda. Kontrolna je točka obilaznice Lički gorski biseri.              

Nakon odmora predviđen je povratak istim putem. Na sedlu gdje se odvaja put za Veliki Sadikovac, HPO vrh (predviđeno trajanje 1.15) moguće je nastaviti za taj vrh bude li zainteresiranih. Povratak do kuće istim putem. Okrjepa u hostelu Baške Oštarije. Povratak za Crikvenicu u kasnim popodnevnim satima.

Ukupno trajanje hodnje: oko 6 sati hoda

Zahtjevnost izleta–težina staze: kondicijski zahtjevna

Planinarska oprema: u skladu s vremenskim uvjetima

Obavezni dokumenti: planinarska iskaznica HPSa; osobna i zdravstvena iskaznica

Prehranainformacija: na turi iz ruksaka; u ugostiteljskom objektu u Gospiću, uz individualno plaćanje pružatelju usluge

Napomena: Ponijeti veću količinu vode!

Udio–prilog u cijeni prijevoza: po dogovoru

Prijave i informacije: četvrtkom od 20 u prostorijama društva

Vodič na terenu: Iva Halasz

 

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke I tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti,moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta.