Program izleta za članove PD Strilež     08.02.2015.

                               Opatija – Poklon – Opatijska obilaznica

PRIJEVOZ : osobni automobili , uz nadoknadu troška vozačima
POLAZAK : u 8 sati s autobusne stanice u  Crikvenici

                   Autobus iz Opatije za Učku polazi u 9:30 sati, a vožnja traje jedan sat.

Od Poklona koji je na 922 mnm , krećemo dijelom OPO kojom stižemo na morsku razinu stoga stazu preporučamo planinarima kojima ta visinska razlika neće predstavljati poteškoće. Za prelazak ove dionice treba oko 5 sati hoda.

Prva kontrolna točka je SLAP REČINA do kojeg  se treba spuštati  cca 50 minuta. Uz jezerce je i malena kapelica Gospe od slapa                                             KT 13 OPO-e – Slap Rečina (637 m)

Staza vodi kroz kanjon potoka Banina koji se ulijeva u more kod Ike. U jednom dijelu je kanjon teško prolazan pa postoji obilazni dio.

Od slapa treba 1:20 sat do vrha PEĆNIKA (641 m) s kojeg se pruža pogled na cijeli Kvarnerski zaljev, Rijeku ,zaobalje, otoke Krk i Cres. Vrh je  označen natpisom na betonskom stupu, na kojem se nalazi i žig vrha. Vrh je dobio ime po polupećini koja se nalazi na njegovoj južnoj padini.
 KT 14 OPO-e – Pećnik (641 m)
 

3.točka POLJANE , KT 15 OPO-e je na 189mnm , a od Pećnika je udaljena 1:10 sati. Još 40 minuta treba do centra Opatije

 

 

POVRATAK: između 18 – 19 sati
OPREMA: uobičajena  planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima, hrana i piće iz ruksaka
VODIČ: Milivoj Filipović, PD Opatija

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta  .