Program izleta za članove PD Strilež

Lanišće – Orljak 1106m – pl.k. Korita – Lanišće, nedjelja 8. ožujka 2020.

 

1.planinarski izlet za OPŠ

 

DSC07491

Orljak 1 106 m , HPO vrh

 

 

Polazak U 7:15 sati posebnim autobusom iz Crikvenice. Cijena prijevoza: 70 kn.

 

Opis: Oko 8:30 stižemo u centar  Lanišća, sjedište općine u srcu Ćićarije. Svi zajedno krećemo prema vrhu Orljaka do kojeg će nam trebati oko 2 sata uspona. Nakon duže pauze nastavljamo do Podloma, gdje se odvajamo: grupa A  nastavlja dalje prema Planinarskoj kući Korita gdje bi mogla biti između 14 i 15 sati. Ukupno se savladava uspona/spusta 720 m, duljina puta je 15 km uz prekrasne panoramske vidike. Vrijeme hoda je  oko 6 i pol sati. Trasa nije zahtjevna, ali potrebna je standardna planinarska kondicija i oprema.

 

Grupa B će se kod Podloma spustiti širokom šumskom stazom do Lanišća (prelazi ukupno oko 10 km).

U Lanišću se obje grupe sastaju oko 17 sati i kreće se natrag za Crikvenicu.

 

Ručak i piće iz ruksaka!

 

Vođenje: Zvonimir Krmpotić uz pomoćne planinarske vodiče PD Strilež

 

Napomena: 9.pohod po IPP-u su organizatori otkazali na preporuku epidemiološke službe kako bi se izbjegla  okupljanja previše ljudi iz različitih krajeva zemlje!

 

 

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke I tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti,moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta.