Program izleta za članove PD Strilež

SVETI VID, 348 m, HPO vrh +  LUNJSKI MASLINICI, nedjelja , 1.3.2020.

 

1.izlet za Opću planinarsku školu PD Strilež

 

https://planinarski-portal.org/static/web_app/uploads/KT_uploaded_images/kt5_svvid_2.jpg

 

Polazak iz Crikvenice u 7:30 sati posebnim autobusom sa autobusne stanice. Po potrebi, ukrcaj za Selce i Novi Vinodolski. Vožnja jadranskom magistralom prema trajektnom pristaništu Prizna. Slobodno vrijeme za kavu i marendu iz ruksaka do polaska trajekta u 9:40. Nakon 15 minuta  vožnje trajektom stižemo na otok Pag i nastavljamo vožnju autobusom oko 40 min. do početka planinarske staze iza mjesta Kolan.

Krećemo planinarskom stazom uz suhozidom ograđene parcele do zaravni i krške goleti. Uz lokvicu i zavjetni križ dug 24 m. Za 1:15 sati dolazimo do ruševne crkvice Svetog Vida. Tu se nalazi i naš cilj, vrh Sv. Vid 348 m (HPO). Nakon pauze vraćamo se istim putem natrag do autobusa.

 

https://www.visit-pag.com/photos/tours/thumbs/The-olive-trees-of-Lun-5d913e58b1f1e183756502_big.jpgUkrcaj u autobus i vožnja do Luna gdje ćemo uz stručno vodstvo razgledati Lunjske maslinike, sa 80 000 stabala maslina od kojih su neka stara i 1500 g.

Po završetku razgleda autobusom se vraćamo u trajektnu luku Žigljen.

Povratak: trajekt polazi u 18:30 sati. U povratku prema Crikvenici možemo po potrebi napraviti jednu pauzu. Povratak u Crikvenicu u večernjim satima.

 

Napomena: u slučaju prekoračenja planiranog vremena obilazaka idući trajekt nam polazi u 20 sati.

Cijena izleta:  130 kuna uključuje: prijevoz autobusom i  vođeni razgled Lunjskih maslinika. Prijave sa uplatama četvrtkom na sastancima društva.

 

Izlet je kondicijski i tehnički nezahtjevan ali radi krševitog terena treba uzeti dobre planinarske cipele, opremu prilagođenu vremenskim uvjetima, dovoljno vode i dobre volje. Hrana iz ruksaka!

Vodič: Marijana Mužević

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke I tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti,moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta.