DANAS PLANINARIM ZA DJEČJI OSMIJEH

15. i 16. veljače Planinarsko društvo Strilež pridružit će se donacijskoj akciji pod nazivom

“Danas planinarim za dječji osmijeh”.

                        Sudjelovati u akciji mogu planinari i gosti.

Novac se prikuplja za Zakladu – dječja onkologija Rebro, a iznos donacije  je prema vlastitim mogućnostima. Cilj Zaklade je ostvarenje programa izgradnje i opremanja novog odjela dječje hematologije i onkologije u Zagrebu u sastavu KBC-a Zagreb. Akciju podržava Vodička služba HPS-a i provodi se diljem Hrvatske!

Prikupljena sredstva će se 17.2.2020. uplatiti na žiro račun Zaklade HR7323400091110973865

MAŠKARANA ŠETNJA DO KOTORA I DRENINA
subota 15.2.2020.

Okupljanje od 9:30 do 10 sati u centru Crikvenice na Trgu S.Radića.  Krećemo kroz Vinodolsku ulicu  prema  Dubračini i od sportske dvorane  uspon na Kotor , kolijevku Crikvenice (da li kraćom i strmijom stazom ili dužom i položenijom ovisit će o vremenskim uvjetima). Kratki odmor na šterni uz uspon  do crkve sv.Jurja. Nastavak uz lokvicu do crkve sv.Trojice gdje je i najviša točka Kotora na 184 m. Staza dalje vodi do zaštićenih hrastova u Guljanovom dolcu i prema  Stolniču. Od Stolniča, moguć je povratak prema Crikvenici ili nastavak hodanja put Zoričića. Uz dobro vrijeme – uspon na 381 m visok Drenin ili samo prolaz protupožarnim putom ispod Drenina. Spust starim putovima do Spara i dalje prema Crikvenici i Selcu.

Vrijeme hoda: do Kotora i natrag u Crikvenicu= oko 2 i pol sata,

                        do Drenina i natrag u Crikvenicu ili Selce  = 4 do 5 sati

Preporuča se izbor jednostavnije maske koja neće smetati kod hodanja po planinarskim stazama!

STAZA VALOVA  
nedjelja 16.02.2020.

Okupljanje do 9:30 sati u centru  Selca, ispred TIC-a. Uz more krećemo put uvale Slana i Stazom valova  uz more do Novog Vinodolskog.  Mada je staza uz more, ovo je prava planinarska staza i traži i adekvatnu obuću.

Hoda se oko 3 sata.

Iz Novog Vinodolskog povratak obilaznom stazom preko Kalvarije put Selca ili redovnom autobusnom  linijom u 13:40 sati (26 kn karta).

Oprema za oba dana: gojzerice, planinarski štapovi, odjeća u skladu s vremenskim uvjetima, zaštita od sunca, kiše ili vjetra, dovoljno tekućine.

Sudionici su dužni pridržavati se načela planinarske etike, poštivati odluke vodiča, a hodanje je na vlastitu odgovornost. Izmjene plana moguće su uslijed nepredviđenih okolnosti ili nepovoljnih vremenskih uvjeta.