Program izleta za članove PD Strilež na Ugljan i Pašman

ŠĆAH , 286m i  VELIKI BOKOLJ, 274 m

24.03.2013.g. – nedjelja

 

5:30 sati polazak autobusa iz Crikvenice. Prolaz kroz Selce i autobusnu stanicu u Novome. Vožnja autoputom od Žute Lokve do Zadra , uz kratku pauzu od 15 minuta.

U 9:30 sati polazi trajekt  iz Zadra za Preko na otoku Ugljanu. Vrijeme do ukrcaja na trajekt može se iskoristiti za kratku šetnju starim dijelom Zadra. Nakon pola sata vožnje trajektom, slijedi vožnja od 17 km do Pašmana i do mjesta Dobropoljane od kuda polazi staza za uspon na Veliki Bokolj.  Veliki Bokolj je najviši vrh Pašmana sa lijepim vidicima na Zadarsko otočje, a uspon traje oko sat vremena.

 

U 14 sati , povratak autobusom na Ugljan, do mjesta Lukoran gdje će B grupa prošetati dugom morskom uvalom, a A grupa će iz sela Turkije započeti uspon na Šćah. Uspon traje oko 1:15 sata , a posljednjih pola sata ,uspon je po kamenim stijenama.

 

U 18:40 sati polazak trajekta iz Preka za Zadar.

Povratak po magistrali. Dolazak kući oko 22 sata.    

Cijena prijevoza : 180 kn, plaća se na sastanku društva četvrtkom. Cijena je formirana prema veličini autobusa od 27 + 1 mjesto .

Hrana i piće : iz ruksaka.

 

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPSa za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti,moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta