HAHLIĆI

 

05.04.2014. i 06.04.2014.g.

Subota i nedjelja

hahlici

Polazak: u Subotu, 05.04.2014. sa autobusne stanice u Crikvenici u 7:00 sati

 

Prijevoz: osobnim automobilima

  • Molim da mi se potencijalni vozači jave čim ranije

Vozačima automobila se nadoknađuje trošak prijevoza dogovorom među putnicima po automobilu. Uobičajena cijena: 1,25 kn po kilometru podijeljeno na broj osoba u autu. Preporuka 4 planinara po automobilu.

Težina staze: srednje teška planinarska tura tura, uspon zahtjeva dodatni oprez jer se prolazi kroz klanac Mudna dol preko klinova i sajli. Prema potrebi, nesigurnije u usponu ćemo osiguravati. Svaki dan 7 do 8 sati hoda sa pauzama.

 

Opis puta subota – crveno:

Automobilima idemo do Podkilavca, polazišne točke za većinu uspona prema Hahliću. Idemo prema markacijama uz korito presušjelog potočića Sušica do ulaza u Mudnu dol. Nastavljamo uspon do doma Hahlići, preko vrha Vidalj (1184 m) sveukupnog trajanja oko 4,5 sati.

Odmor i ručak u domu, smještaj i raspakiravanje viška opreme. Iza ručka odlazak na vrhove u blizini doma – Dnić (1194 m), Fratar (1358 m), Suhi Vrh (1250m).

 

Opis puta nedjelja – plavo:

Buđenje u 7:00, doručak i polazak u 8:00 prema Obruču (1377 m) najvišlji vrh Grobničkih Alpi. Sa vrha Obruča nastavljamo grebenom prema Pakleno sjeverni vrh (1331 m). Povratak preko Pakleno Vrh (1340 m) do križanja, gdje nastavljamo prema Napi i Pakleno južni vrh (1305 m). Povratak u dom na ručak i pauza, sakupljanje stvari koje smo ostavili i povratak prema automobilima put Kolci.

 

Cijena:

Cijena spavanja je 40 kn uz važeću planinarsku iskaznicu i ne treba nositi vreću za spavanje. Akontacija za spavanje iznosi 20 kn i treba se platiti na sastanku društva. Cijenu ručka svatko plaća individualno.

 

Ne zaboravite:

Štapovi za hodanje, zaštita od sunca (zavisno o prognozi – i od kiše), lampa (sa napunjenim baterijama), planinarska i zdravstvena iskaznica, fotoaparat J i dobra volja.

 

Povratak u Crikvenicu:

Kasnije poslije podne, po dogovoru  može i zajednička kava u Čavlima za rastanak (znam gdje ima i kupiti domaće kolače J ).

 

!!! PRIJAVE ŠTO RANIJE ZBOG REZERVACIJE DOMA !!!

Vodič: Marin Dukić

Kontakt: 095 903 9660, pd.strilez@gmail.com ili Facebook

 

Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča. Vodič zadržava pravo promjene satnice i rute ovisno o okolnostima. Opremu prilagoditi vremenu i godišnjem dobu. Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.