PD Strilež Crikvenica za svoje članove organizira izlet u nedjelju, 05.03.2017.g.

PAKLENICA

 

Polazak: 7,30 sati sa autobusne stanice u Crikvenici.

Prijevoz: autobus

Vozimo se Jadranskom magistralom do ulaza u NP Paklenica. Uz stručno vodstvo obilazimo „Podzemni grad“ sustav tunela u stijenama Velike Paklenice. 

DSCN0222

Po obilasku nastavljamo dalje kanjonom, a zatim se penjemo prema Manitoj peći, špilji smještenoj na stijenama Velike Paklenice. Obilazak špilje uz stručno vodstvo.

Po izlasku iz Manite peći spuštamo se natrag u kanjon i nastavljamo prema Lugarnici gdje ćemo se odmoriti i napraviti pauzu za ručak.

Mogućnost da zainteresirani nastave pješačenje prema planinarskom domu Paklenica i Sklopinama, starom selu sagrađenom pod stijenama.

Trajanje ture oko 4 sata, odnosno 6 sati za one koji idu do planinarskog doma.  Nezahtjevna markirana planinarska staza. Kameniti teren.

Povratak u Crikvenicu u večernjim satima.

Cijena prijevoza posebnim autobusom je 75 kn.

U autobusu će se prikupiti novac za ulaznice u NP  Paklenicu. Uz predočenje planinarske iskaznice važeće za tekuću godinu cijena je 20 kn +  ulaznica za Manitu peć 20 kn.

 

Oprema: čvrste gojzerice, odjeća u skladu sa vremenskim uvjetima, zaštita od sunca, kiše ili vjetra, dovoljno tekućine. Planinarska iskaznica obavezna.

Vodič: Marijana Mužević

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu,

te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.