Planinarsko društvo Strilež, Crikvenica organizira isključivo za svoje članove

31. akciju PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJAnedjelja, 24.5.2020.  

Mjesto okupljanja: Crikvenica, Kotorska ulica  

                                 (na Macelu)  u   9 sati

Kotorskom ulicom voziti 1 km od nogometnog igrališta  do skretanja lijevo (na slici) gdje ima dovoljno prostora za parkirati automobile.

Poštujući važeće epidemiološke mjere , okupljenima nećemo podijeliti piće dobrodošlice, a socijalna distanca je obavezna!

Nakon okupljanja, zbog radova na potpornom zidu, kratko ćemo hodati po cesti, a zatim se spustiti na šetnicu koja od ušća Dubračine u Crikvenici do Triblja ima dužinu od 8 km.

Prema Triblju, kombinirat će se šetnja po pretežno ravnom terenu ,  uz Dubračinu  pa do Duševa i onda zelenim tunelom brdsko-biciklističke staze Podbadanj do Slanog potoka, a onda opet dalje šetnicom – predviđeno vrijeme hoda je 2 i pol do 3 sata.

Po dolasku u centar Triblja, odredit će se vrijeme povratka, a vrijeme za pauzu moći će se provesti u kafićima ili dodatnom šetnjom do jezera (1 km). Upis polaznika i podjela znački NEĆE biti moguća. Zajednički ručak i druženje uz muziku se NEĆE održati.

Dvije su varijante za povratak: uspon na Sopalj (321 m) i nastavak stazom krša i kuša preko Kavranove stene i Ljubavnom cesticom natrag u Crikvenicu ili cijelom šetnicom uz Dubračinu.

Oprema: preporuča se planinarska oprema, ili barem čvršće tenisice, zaštita od kiše/sunca, okrjepa iz ruksaka.

UPOZRENJE: Svaki sudionik sudjeluje na svoju vlastitu odgovornost, te organizator ne snosi nikakvu odgovornost za učinjenu štetu prema sebi ili trećim licima. Maloljetne osobe moraju biti u pratnji roditelja ili staratelja. U slučaju nepredviđenih okolnosti ili lošeg vremena, organizator pridržava pravo prilagodbe programa.

  e-mail: pd.strilez(at)gmail.com                    web: www.pd-strilez.hr                             info:  Tanja Malovoz, mob. 091 250 9878