Program izleta za članove

PD Strilež

KAMAČNIK – JAVOROVA KOSA

ODGOĐENO

 

 

 

ZAŠTIĆENI KRAJOLIK – KANJON KAMAČNIK

Polazak iz Crikvenice u  8 sati .
U koliko se kreće organizirano autobusom,  polazak  iz Novog u 7,45 sati s autobusne stanice.

Do Vrbovskog, idemo autoputom , a od glavne ulice u Vrbovskom,  do ulaza u kanjon Kamačnika , prilaz ovisi o količini snijega na cesti pa je moguće kraće ili duže dodatno pješačenje.
Šetnja od ulaza do izvora Kamačnika  traje oko 1 i pol sat (dužine 3 km) , a u slučaju da je puno snijega, leda i klisko ne ide se do kraja nego oko 1 sat po dijelu gdje je staza prohodnija. Isto toliko treba za natrag. Izletnički dom na ulazu,  zimi obično ne radi, pa najvjerojatnije neće trebati platiti ulaznice po cijeni od 15 kn.


JAVOROVA KOSA , 1015 MNM

Starom cestom se vraćamo od Vrbovskog prema Ravnoj gori. Od centra mjesta do Javorove kose je 1 sat laganog pješačenja.  Na travnatom vrhu se nalazi planinarska kuća, ( kraj koje je, prema legendi ljekovito vrelo, Božji studenac) , piramida – vidikovac . Povratak istim putem natrag u Ravnu goru.

U Ravnoj Gori pauza za okrjepu u restoranu po izboru (Bijela ruža, Breza).
U slučaju da nam se pridruže članovi iz planinarske škole, ne pravimo pauzu u Ravnoj gori, već  odlazimo do sanjkališta u Kupjaku gdje se može ručati u krčmi Gina (na samom sanjakalištu).


Cijena prijevoza autobusom  je 60kn.

Svaki učesnik sudjeluje u pohodu na vlastitu odgovornost, s time da su članovi HPS osigurani putem saveza.