Program izleta za članove PD Strilež

Mali Rajinac (1699 m) i Krasnarska jezera u nedjelju, 29.8.2021.

Polazak:  u 6 sati sa autobusne stanice u Crikvenici, Novi Vinodolski 6.20 sati.

Prijevoz: posebnim autobusom

Cijena:    prijevoz  + ulaznica u Nacionalni park (100 kn), ulaznica u Kuću Velebita (10 kn). Uplata na račun ili četvrtkom u 20 h u prostorijama društva. 

Opis:      Od parkinga podno doma Zavižan (1542 m), kreću grupa A i B na Mali Rajinac, najviši vrh sjevernog Velebita (1699 m). Vidik s Malog Rajinca jedan je od najpreglednijih na Velebitu. Grupa A nastavlja preko visoravni Krasnarska jezera (visoravan Jezera,  dobila je ime po brojnim lokvama vode koje se na dnu ponikava održe sve do kasnog ljeta) i spušta se do Kuće Velebita u Krasnu. Grupa B vraća se sa Malog Rajinca na parking na Zavižan i autobusom odlazi u Krasno u Kuću Velebita.

                Grupa C ide u Dom Zavižan  (1594 m) i u Velebitski botanički vrt i zajedno s grupom B autobusom  u Krasno. Nakon razgleda muzeja Kuće Velebita svi zajedno imamo dogovoreni ručak u konobi Jure (juha, pljeskavica punjena krasnarskim sirom s krumpirom, salata i kolač, cijena 50 kn).

                Staza je srednje teška.

                Ukupno vrijeme hoda oko 6 sati.

Povratak u večernjim satima.

Oprema: uobičajena planinarska, u skladu sa vremenskim uvjetima. Uzeti 2.5 l vode. Mogućnost ručka u restoranu ili hrana i piće iz ruksaka.

Prijave i informacije: Strilež izleti – viber grupa do 24.8.

               (napomenuti tko ne želi ići u Kuću Velebita, te tko ne želi ručak)

Vodiči: Irena Vretovski, mob: 0981671969 i Laura Jurin, mob:098395733.

 

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene psihofizičke uvjete zasigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s  planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa

vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.